Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У минулому році у власність воїнам АТО передано 61 земельну ділянку

12 січня 2016 - 09:26

У минулому році у власність воїнам АТО передано 61 земельну ділянку

Для забезпечення військовослужбовців - учасників АТО земельними ділянками Головним управлінням Держгеокадастру в Запорізькій області та його територіальними органами були сформовані і зарезервовані земельні масиви сільськогосподарського призначення державної власності у 20 сільськогосподарських районах області загальною площею 1881,2 га. Цільове призначення цих земельних масивів – для ведення садівництва та особистого селянського господарства. Причому для ведення садівництва підібрано більш привабливі земельні ділянки, розташовані в приміських зонах біля населених пунктів, а також поблизу водних об'єктів.

Протягом 2015 року за результатами розгляду клопотань від учасників АТО землевпорядними органами та місцевого самоврядування видано 786 дозволів на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність загальною площею 549,0155 га.

У власність громадянам - учасникам АТО на території області вже передано 61 земельну ділянку загальною площею 20,7178 га (52 ділянки - відповідно до наказів ГУ Держгеокадастру в Запорізькій області та 9 – за рішеннями органів місцевого самоврядування).

Для надання консультативної допомоги та налагодження оперативної співпраці з учасниками АТО, які виявили бажання отримати земельні ділянки, в кожному районі області визначено відповідальних осіб з числа працівників органів Держгеокадастру, які надають повну інформацію про зарезервовані земельні масиви, необхідний пакет документів, а також допомагають у заповненні клопотання. Крім цього, визначено відповідальних фахівців з урегулювання спірних питань, які можуть виникнути між учасниками АТО і територіальними підрозділами Держгеокадастру.

За ініціативи облдержадміністрації обласною радою внесено зміни до Програми соціальної підтримки ветеранів війни, праці, дітей війни, інвалідів, інших соціальних груп населення, які перебувають у складних життєвих обставинах «Назустріч людям» на 2015 - 2019 роки. Ними передбачено надання одноразової адресної грошової допомоги військовослужбовцям, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, на компенсацію витрат, пов'язаних з розробкою документації із землеустрою для відведення земельних ділянок для індивідуального житлового будівництва, особистого селянського господарства, садівництва, городництва.

Учасник АТО після отримання рішення, розпорядження, наказу на розробку землевпорядної документації може самостійно вибрати розробника документації із землеустрою (на території  області налічується понад 100 таких суб'єктів) і укласти договір.

Після розробки документації із землеустрою, отримання витягу з державного земельного кадастру та  затвердження учаснику АТО необхідно звернутися до територіальних підрозділів управління праці та соціального захисту населення для отримання 100% компенсації витрат.



Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області