Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

За минулий рік в області створено найбільшу кількість ОСББ

14 січня 2016 - 11:41

За минулий рік в області створено найбільшу кількість ОСББ

Станом на 01.01.2016 в області функціонує 534 ОСББ, які об’єднують 611 житлових будинків. У тому числі 62 нових створено за 2015 рік, а саме: у м. Запоріжжя – 36, м. Бердянську – 17, м. Токмаку – п’ять, Василівському районі – чотири.  Це найбільша кількість створених протягом року нових ОСББ в області після набрання чинності  Закону України «Про об’єднання співвласників багатоквартирного будинку» з 2002 року. Про це повідомили в Департаменті житлово-комунального господарства та будівництва облдержадміністрації.

Це  стало результатом  реформування ЖКГ, головним напрямком якого є розвиток інституту ефективного власника житла шляхом створення об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. З 2015 року почала діяти обласна  Програма  сприяння створенню ефективного власника житлового фонду на 2015-2017 роки,  основною метою якої є забезпечення умов створення і сталого, ефективного функціонування ОСІБ,  підвищення ефективності управління житловим фондом шляхом формування конкурентного середовища на ринку житлових послуг.

У рамках її реалізації у містах обласного значення (крім м.Енергодар) було проведено навчальні семінари для керівників ОСББ та інших осіб, які потенційно можуть бути управителями житлових будинків. Майже 200 слухачів ознайомили з  правовими основами управління багатоквартирними будинками, фінансовою діяльністю ОСББ та Управителя, організацією діяльності Керуючої компанії та практичними аспектами управління багатоквартирним будинком.

Для широкого загалу підготовлено  відео-ролики для трансляції на обласному та місцевих  телеканалах щодо створення ефективного власника житлового фонду. Виготовлено та розповсюджено 4000 примірників учбового  посібника «Управління багатоквартирним будинком», у якому надано роз’яснення щодо правових основ та вибору форми управління  багатоквартирними будинками.

А всі бажаючі можуть скористатися інтернет-сайтом  з питань реформування житлового господарства Запорізької області (www.osbb.zp.ua), який надає можливість широкої участі громадськості у розвитку інституту ефективного власника та є джерелом інформації про переваги ОСББ перед іншими формами управління житловим фондом, успішно працює система «зворотного зв’язку».

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Від пожежника до фармацевта: запорізькі виші презентували свої можливості на спеціалізованій виставці

Прийомні сім'ї та опікуни за кордоном зможуть отримати матеріальну допомогу

Безоплатне зубопротезування для військових та ветеранів: як і де отримати

Вже скоро в Дії зʼявиться посвідчення ветерана – записатися на тестування можна вже зараз

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 268 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 811-го дня війни

Наша мета – до кінця року відновити багатоквартирні будинки в Запоріжжі, які значно постраждали від ракетних обстрілів, – Іван Федоров

Фермери прифронтових регіонів можуть безоплатно перевірити стан ґрунтів

«Біжу за героїв – вірю в перемогу, вірю в ЗСУ!»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

єВідновлення в Запорізькій області: майже 700 людей вже отримали компенсації за пошкоджене житло