Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжці повинні використовувати електроенергію і для житлово-комунальних потреб

19 лютого 2007 - 17:09

Таку думку висловив голова облдержадміністрації Євген Червоненко під час селекторної наради з питань стану житлово-комунального господарства, рівня тарифів та зменшення заборгованості за послуги ЖКГ, яку провів Секретаріат Президента України 19 лютого.

У селекторній нараді взяв участь перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Бережний. Робота Запорізької ОДА з зазначених питань не викликала претензій. Як доповів Олександр Бережний, на сьогодні житлово-комунальне господарство працює стабільно. Незважаючи на значне зношення основних фондів (до 70%), цієї зими аварій на підприємствах ЖКГ не було. .

Однак проблемним залишається стан розрахунків за житлово-комунальні послуги. Зокрема, рівень оплати підприємств теплоенергетики області за спожитий з початку року природний газ склав 53% (заборгованість – 44 млн.грн.); за електроенергію – 76% (заборгованість – 51 млн.грн.). Такий рівень розрахунків пов ' язаний із заборгованістю населення за спожиті послуги, яка становить 181,2 млн.грн.

Нині проводиться активна робота з приведення тарифів до їхньої реальної вартості. За 2006 рік затверджено нові тарифи на послуги ЖКГ з відшкодуванням економічно-обгрунтованих витрат на 78 підприємствах, що становить 70,3% їх загальної кількості. Завдяки цьому кількість збиткових підприємств у 2006 році зменшилася у порівнянні з попереднім роком.

Євген Червоненко, який знаходився на селекторній нараді у Києві, висловився щодо більш ефективного використання електроенергії. Зокрема, він послідовно обстоює позицію, що наш регіон, який генерує левову частку електроенергії в країні, має економічно обгрунтоване право на преференції, наприклад, на диференційований тариф для енергоємних підприємств-споживачів. Глава області також вважає, що запоріжці повинні використовувати електроенергію для потреб ЖКГ, у тому числі і для обігріву, що дасть можливість економити природний газ та здешевити вартість послуг.

 

Управління інформації та зв'язків з громадськістю

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області