Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Костянтин Бриль: «Ремонт дороги державного значення у Токмаку треба вирішувати на державному рівні»

22 січня 2016 - 10:35

В.о. голови облдержадміністрації Костянтин Бриль провів робочу нараду з керівниками м. Токмак, Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури ОДА та Служби автомобільних доріг у Запорізькій області щодо ремонту дороги, яка проходить через місто. Приводом стало письмове звернення Токмацького міського голови Ігоря Котелевського до облдержадміністрації, а також підписи  1942 токмачан з вимогою привести ділянку дороги, яка проходить по вулицях Леніна і Воровського, в належний стан.

Суть питання в тому, що з 2012 року ділянка дороги Т-04-01 Дніпропетровськ - Васильківка – Покровське – Гуляйполе – Пологи – Токмак - Мелітополь, яка пролягає в Токмаку по вулицях Воровського і Леніна, була передана в державну власність.

Через неї здійснюється інтенсивний рух не лише міського транспорту, а й міжміського та  міжобласного сполучення. До того ж, у результаті руху важкої військової техніки  за час проведення АТО дорожнє покриття прийшло у вкрай незадовільний  технічний стан. Для жителів цих вулиць це створює великі незручності, оскільки перевізники відмовляються обслуговувати маршрут цією ділянкою дороги, у той час як це єдиний шлях, що з’єднує віддалений мікрорайон з центром міста, а також єдине транспортне сполучення з м. Молочанськ і селами, розташованими  в мелітопольському напрямку.

Більше того, дорога Т-04-01 має стратегічне значення і виконує роль об’їзної   на випадок недоступності траси М-18 Харків - Сімферополь.

За підрахунками Служби автодоріг у Запорізькій області, на середній поточний ремонт цієї ділянки дороги протяжністю 6 км необхідно 30 млн. грн..

- Зрозуміло, що місцевий бюджет таку суму не подолає. Ми вже говорили з народними депутатами про виділення області коштів із нерозподілених коштів державного бюджету, маючи на увазі їх використання насамперед на ремонт доріг. Тож треба визначитись з пріоритетами, прорахувати кошторис, щоб говорити про цільове спрямування коштів. Ця дорога має стратегічне державне значення і вирішувати питання треба на державному рівні, - підкреслив Костянтин Бриль.

За підсумками наради керівник регіону доручив Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури підготувати листа від імені Ради оборони області на адресу  «Укравтодору», Ради національної безпеки та оборони, КМУ та народному депутату Сергію Валентирову, обраному в Токмацькому окрузі,  з аргументуванням необхідності виділення бюджетних коштів на ремонт цієї ділянки дороги. Керівництву міста поставлено завдання за кошти місцевого бюджету  виконати роботи щодо водовідведення уздовж дорожнього полотна та приведення узбіч у належний стан.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»