Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Жителів Якимівського району найбільше хвилюють питання землі і води

26 січня 2016 - 12:46

Під час робочої поїздки до Якимівського району в.о. голови облдержадміністрації Костянтин Бриль провів особистий прийом громадян.

Уже традиційними під час спілкування з керівником регіону стали скарги людей на роботу обласного Держгеокадастру. Так, за словами голови селянського господарства с. Володимирівка Петра Овечка, з 2011 року він не може оформити договір оренди з державою на земельну ділянку в обласному Держгеокадастрі. Заявник намагався передати земельні ділянки 37 та 33 га, які він раніше орендував, синам. Був виготовлений та поданий на затвердження до  Держгеокадастру у 2011 році проект відводу. З тогу часу документи постійно повертаються із зауваженнями.

Також на роботу цієї структури поскаржився і голова селянського господарства с. Атманай Олексій Гороховський. Тривалий час він не може оформити документи на земельну ділянку. За словами Костянтина Бриля, такі питання вже стали системними  в усьому регіоні.

- Нині вся область реально скаржиться на роботу Держгеокадастру і це починає викликати велике соціальне напруження. Наразі вже підготовлено листа на адресу Верховної Ради України та Президента з проханням звернути увагу на законопроект, яким передбачено розподіл землі на місцевих рівнях. Крім того, обласна влада проголосила 2016  роком наведення порядку в земельних питаннях. Адже близько 60% проблем, які порушують перед владою жителі регіону, стосуються саме землі, - підкреслив в. о. голови Костянтин Бриль.

З наболілим питанням до очільника регіону звернувся і Охрімівський сільський голова Юрій Дедушев - щодо необхідності завершення недобудови міжселищного газопроводу ГРС смт. Якимівка – смт. Кирилівка. З 2012 року залишилося недобудованими 5,6 км газопроводу. Для  завершення недобудов нині необхідно близько 12 млн. грн., адже 130 дворів с. Охрімівка вже встановили газові котли,  зробили підключення та вуличну розводку. В середньому кожен двір (у цінах 2015 р.) витратив по 35 тисяч гривень. Костянтин Бриль підкреслив, що такі ж проблеми нині і й жителів Приазовського району.

- Свого часу НАК «Нафтогаз» розпочав і не завершив дуже багато таких проектів по Україні. Проте нині поставити в цьому крапку за кошти обласного бюджету не видається можливим. Тож влада області зробить усе, аби вони були профінансовані з держбюджету. Адже це стане одним із прикладів децентралізації в дії, коли державні кошти працюють на жителів невеличких сіл та громад, - наголосив Костянтин Бриль.

Не менш важливими для району є  питання водопостачання. Так, заступник Новоданилівського сільського голови Анатолій Пилипчик повів мову про необхідність ремонту водогону в с. В. Тернівка – Ганнівка – Єлизаветівка. Оскільки водогін 60-х років минулого століття вийшов з ладу, нині питною водою 900 мешканців села забезпечує КП «Облводоканал» підвозом. Згідно з проектно-кошторисною документацією вартість робіт складає 998 тисяч гривень. Потребує водозабезпечення і с. Атманай, на що необхідно 12,5 мільйона гривень.

За словами Костянина Бриля, хоча ці об’єкти і подано до переліку фінансування за рахунок обласного бюджету на 2016 рік, проте влада регіону планує внести головні з них на розгляд бюджетного комітету, аби вони були профінансовані за рахунок нерозподілених коштів держбюджету.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками