Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Від подвигу під Крутами – до героїзму в АТО

27 січня 2016 - 12:59

"Подвиг Героїв Крут житиме довіку"  - такий урок пам'яті провели командування Запорізького обласного військового комісаріату та обласного центру патріотичного виховання молоді, до участі в якому долучилися представники місцевих органів влади, громадських організацій, духовенства, волонтери, особовий склад обласного військкомату та військовослужбовці місцевого гарнізону.

Заступник військового комісара по роботі з особовим складом полковник Михайло Логвінов зазначив, що українське військо має унікальні героїчні традиції і наш обов’язок – пам’ятати подвиги воїнів, починаючи з княжої, козацької доби  і до наших днів.

Офіцер зазначив, що фатальною політичною помилкою керманичів Української Центральної ради була відмова від створення боєздатної регулярної армії. Бій під Крутами назавжди залишиться в історії України як символ героїзму та жертовності в боротьбі за незалежність. Подвиг студентів у 1918 році засвідчив, що без сильної армії не можна захистити свою незалежність.

Сьогодні, в умовах неоголошеної війни з боку Росії, державну незалежність захищають Збройні Сили, але війна все ж забирає життя кращих синів Українського народу.

Пам'ять Героїв Крут та воїнів – героїв АТО, які віддали свої життя за свободу та незалежність України, учасники заходу вшанували  хвилиною мовчання.

Начальник управління молоді, фізичної культури та спорту обласної державної адміністрації Наталія Власова подякувала за мужність і героїзм, проявлені воїнами-земляками під час боїв у зоні АТО, відзначила велику роль ветеранів АТО у національно-патріотичному вихованні молоді.

Полковник Михайло Логвінов урочисто вручив воїну-учаснику АТО старшому солдату Сергію Данилюку за мужність і героїзм, виявлені при захисті державного суверенітету та територіальної цілісності країни,   орден «За мужність III ступеня». Дружина заступника командира артилерійського дивізіону по роботі з особовим складом 55-ї ОАБР підполковника Петра Третяка, який віддав своє життя за український народ, отримала орден обласної ради «За розвиток Запорізького краю III ступеня».

Почесними грамотами обласного військового комісара відзначили  воїнів-учасників АТО артилерійського дивізіону 40-ї окремої артилерійської бригади.

Під час уроку пам'яті були продемонстровані документальні кадри про події громадянської війни 1917-1921 років на території України та про сучасні події на Сході країни, а також виступили творчі колективи молодих виконавців Запоріжжя.

На ратну службу військовослужбовців благословив священик УПЦ отець Юрій.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 796-го дня війни

Іван Федоров про призов на строкову службу на ТОТ

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.