Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Водопостачання і систему каналізації Кирилівки планується провести за рахунок коштів Європейського інвестиційного банку

27 січня 2016 - 14:05

Під час робочої поїздки до Якимівського району в.о. голови облдержадміністрації Костянтин Бриль провів нараду щодо вирішення проблемних питань на території району. В обговоренні взяли участь заступник голови ОДА Володимир Тоцький (стажування), директор Департаменту екології та природних ресурсів ОДА Сергій Карпій, директор Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва ОДА Петро Чуктуров, директор асоціації органів місцевого самоврядування «Регіональний центр розвитку спроможних громад Запорізької області» Олег Кузьменко, голова Якимівської РДА Олександр Правосуд та Кирилівський селищний голова Іван Малєєв.

Передувало нараді ознайомлення з проблемними об’єктами. Так, присутні відвідали насосні станції другого та третього підйому, побували на полігоні рідких побутових відходів КП «Жилкомсервіс». За словами директора Департаменту ЖКГ та будівництва ОДА Петра Чуктурова, розв’язання проблем водопостачання, водовідведення та очисних споруд району потребує комплексного підходу. Ще у 2004 році було розроблено ТЕО «Зовнішні мережі і споруди водопостачання і каналізування смт. Кирилівка Запорізької області», якому надано позитивний висновок державної екологічної експертизи. В 2008 році виконано робочий проект, однак будівництво об’єкту не розпочато. Його приблизна вартість складає 32 мільйони євро. За словами Костянтина Бриля, нині кошти на створення нових мереж запропонував виділити Європейський інвестиційний банк. Проте для його реалізації  попередньо потрібно проаналізувати проект та внести до нього  корективи.

- Щорічно влада області виділяє кошти на оновлення проекту водопостачання в цьому районі. Вважаю, потрібно поставити крапку в цьому питанні. Адже запропонований проект є одночасно природоохоронним та соціально важливим заходом. Після створення мереж ми будемо здавати їх у концесію існуючому комунальному підприємству та власне місцевому населенню. Наразі проводяться розрахунки тарифів, необхідні для реалізації самого проекту, аби він міг окупитись. Я розумію, що комусь вигідно, щоб Кирилівкою їздили асінезатори, проте люди вправі отримувати якісні послуги за власні кошти. Важливо, аби підсумки цієї наради реально побачили місцеві жителі, щоб вони отримали якісь результати, а не чергові надії, - наголосив Костянтин Бриль.

Окремо очільник регіону підкреслив необхідність приведення до ладу звалища твердих побутових відходів: створити навколо нього огородження та виконати всі вимоги екологічної інспекції. Адже нині полігон побутових відходів смт. Кирилівка функціонує з порушенням вимог природоохоронного законодавства. Розміщення відходів здійснюється на полігоні ТПВ смт. Кирилівка, який, усупереч вимогам п. 2 ст. 90 Водного кодексу  України, розташований у прибережній захисній смузі Молочного лиману.



Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Іван Федоров про призов на строкову службу на ТОТ

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області