Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Керівники територій здобули знання, які допоможуть запобігти надзвичайним ситуаціям

27 січня 2016 - 14:50

Керівники територій здобули знання, які допоможуть запобігти надзвичайним ситуаціям

Протягом останнього року обласна територіальна ланка єдиної державної системи цивільного захисту функціонує у режимі підвищеної готовності до реагування на всі види надзвичайних ситуацій. Враховуючи те, що  напружений стан зберігається, Департаментом цивільного захисту населення облдержадміністрації проведено функціональне навчання з керівниками міських та районних  ланок територіальної підсистеми цивільного захисту.

Важливість цього заходу підкреслив заступник голови облдержадміністрації (стажування) Олександр Іщенко.

- Поблизу кордонів області продовжуються військові дії. Погодні умови нині створюють ситуації, які наближаються до надзвичайних, і на які необхідно оперативно і грамотно реагувати. Це – сфера компетенції місцевих керівників, які очолюють ланки територіальної підсистеми цивільного захисту. А в більшості міст та районів прийшли нові керівники. Тож проведення такого навчання є нагальною необхідністю, бо від знання теорії залежить ефективність дій на практиці, - наголосив Олександр Іщенко.

Фахівці у сфері цивільного захисту роз’яснили слухачам, що на території області є чотири об’єкти, аварії на яких можуть спричинити надзвичайну ситуацію державного рівня. Це: атомна електростанція, гребля Дніпрогесу, завод «Кремнійполімер»  та залізничний транспорт у випадку виникнення аварії з вантажем, який перевозить небезпечні речовини. 

Всі інші надзвичайні ситуації, які можуть виникнути на території області, класифікуються як регіонального або місцевого рівнів. Тож реагування на них та ліквідація їх наслідків лежить  у сфері відповідальності  керівників обласної чи місцевої влади відповідно.

У ході навчань учасники ознайомилися з положенням про єдину державну систему цивільного захисту; порядками використання коштів резервного фонду,  створення місцевих матеріальних резервів  та їх використання для запобігання і ліквідації наслідків НС; особливостями проведення евакуаційних заходів у разі загрози або виникнення НС техногенного та природного характеру; організацією зв’язку, оповіщення та інформування населення при загрозі та виникненні надзвичайних ситуацій тощо.

По завершенню курсу навчання слухачі отримали посвідчення.

 

Управління у справах преси та інформації

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 796-го дня війни

Іван Федоров про призов на строкову службу на ТОТ

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.