Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Костянтин Бриль: «Для легалізації підприємництва обласна влада проведе перевірку «Курорт -2016»

27 січня 2016 - 15:35

Про це повідомив в.о. голови облдержадміністрації Костянтин Бриль під час наради, присвяченої вирішенню проблемних питань оздоровчої зони селища Кирилівка, проведеної в рамках робочої поїздки до Якимівського району.

Однією з головних проблем населеного пункту місцева влада вважає велику кількість незаконних суб’єктів підприємницької діяльності. Нині на узбережжі Азовського моря в районі сел. Кирилівка, включаючи коси Пересип та Федотову, функціонують близько 350 закладів відпочинку й оздоровлення. За словами Кирилівського селищного голови Івана Макєєва, навести лад у селищі місцева влада намагалась неодноразово, проте щоразу зіштовхувалась із перепонами з боку контролюючих органів та юридичними колізіями.

Костянтин Бриль наголосив, що нині підприємці, які утримують готельний бізнес, не несуть жодного соціального навантаження на території. Це потрібно виправити вже в цьому році.

- Їх діяльність приносить дуже великі прибутки, проте податки вони сплачують у місцях реєстрації: Дніпропетровській, Київській та інших областях. А більшість інспекцій просто не допускаються до перевірок на території готелів та баз відпочинку. Тож  ми плануємо провести інвентаризацію всіх таких суб’єктів та наполегливо рекомендуватимемо їм долучатися до розвитку селища. В лютому на сесію обласної ради буде винесено питання щодо проведення заходу під назвою «Курорт -2016», де кожна контролююча служба: ДСНС, Національна поліція, фіскальна служба та всі ті, хто надає дозволи підприємцям, отримає свої цілі й завдання задовго до початку сезону. Результатом наради має стати ретельний контроль усіх заходів, які відбуваються влітку в Кирилівці, - підкреслив в.о. голови облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Учасники наради підтримали позицію, що Кирилівка має стати офіційною курортною зоною регіону. В подальшому концепція розвитку селища розроблятиметься спільно з райдержадміністрацією і владою області та буде спрямована на втілення  реформи децентралізації.  

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Іван Федоров про призов на строкову службу на ТОТ

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області