Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Розрахунки населення за послуги ЖКГ відображають ефективність роботи місцевої влади

28 січня 2016 - 14:46

За станом на 01.01.2016 рівень розрахунків населення області за всі види житлово-комунальних послуг склав 89,5 %, що на 5,9% нижче у порівнянні з аналогічним періодом 2015 року. Безпосередньо за грудень 2015  рівень розрахунків опустився до 72,4 %. Заборгованість  населення сягає 732  млн. грн. Шляхи покращення цього стану стали темою селекторної наради з керівниками територій, яку провів заступник голови облдержадміністрації (стажування) Володимир Тоцький.

Посадовець звернув увагу на те, що показники по районах суттєво відрізняються. Так, населення Мелітопольського району розрахувалося на 131,9%, м. Мелітополь – 104,8%, Приазовського – 102,1%, Куйбишевського – 101,9%. У той же час у низці районів рівень розрахунків набагато нижчий: у Запорізькому – 74,7%. Кам’янсько-Дніпровському – 76%, Вільнянському – 79%, Гуляйпільському – 79,8%.  Це є свідченням ефективності роботи місцевої влади з населенням.

За даними Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва ОДА, населення області заборгувало за послуги централізованого опалення та гарячого водопостачання 435 млн. грн., за водопостачання та водовідведення – 138 млн. грн.., за утримання будинків та при будинкових територій – 132 млн. грн.. При цьому рівень оплати  за ці послуги у порівнянні з минулим роком знизився.

У зв’язку з цим за підсумками наради місцевій владі доручено проаналізувати причини заборгованості за житлово-комунальні послуги та активізувати роботу по реструктуризації заборгованості, провести роз’яснювальну роботу з населенням з акцентом на те, що якість житлово-комунальних послуг напряму залежить від своєчасності та повноти сплати за них, активізувати претензійно-позовну  роботу щодо погашення заборгованості

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 796-го дня війни

Іван Федоров про призов на строкову службу на ТОТ

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.