Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Виконання місцевих бюджетів – запорука життєздатності соціальних програм

5 березня 2007 - 15:55

Про виконання місцевих бюджетів у 2006 році та плани на нинішній поінформував присутніх начальник головного фінансового управління облдержадміністрації Сергій Медвідь.

Виконання основних економічних показників по галузях народного господарства дало можливість забезпечити надходження до місцевих бюджетів територій та профінансувати майже у повному обсязі заплановані видатки.

У порівнянні з 2005 роком прогнозні показники Міністерства фінансів перевиконано на 2,7 %. Надходження зросли на 260,1 млн. грн. або на 24,4 %.

Більшість територій (18 з 25) виконали затверджений план, але міста Бердянськ, Мелітополь, Токмак, а також Вільнянський, Мелітопольський і Токмацький райони не виконали затверджені обсяги доходної частини бюджетів. Загальна сума недовиконання становить 2,8 млн. грн.

Не всі території забезпечили і середньообласний рівень приросту доходів: м.Бердянськ – надходження доходів збільшилося лише на 12,1%, Бердянський район – відповідно 16,9, Веселівський район – 17,6, Гуляйпільський район – 17,9, Кам'янсько - Дніпровський район – 17,3%.

Найбільшого приросту доходів загального фонду досягли м.Токмак, Вільнянський, Запорізький, Приазовський райони.

Залишається значною заборгованість підприємств по податку з доходів, виплачених у натуральній формі, та доходів від здачі в оренду земельних ділянок, яка не враховується податковими органами. За даними фінансових органів станом на 01.01.2007 ця заборгованість склала 13,2 млн.грн. і протягом 2006 року зменшилася лише на 2,1 млн.грн.

Надходження по місцевих податках і зборах у порівнянні з 2005 роком зросли на 8,4 %. Виконання планових показників забезпечено на 102,4 %, чому сприяло внесення органами місцевого самоврядування змін до положень про місцеві податки і збори, упорядкування механізму справляння та порядку сплати податків і зборів. Але не усі резерви використані у повному обсязі.

Ринковий збір впроваджено на 24 територіях області. Питома вага податку у загальному обсязі місцевих податків і зборів становить 60,2 %. В цілому по області план виконано на 102,5 %, проте не виконали планові показники 7 територій.

Якщо говорити про бюджет 2007 року, то, як зазначив Володимир Кальцев, наша область одна з небагатьох в Україні, яка вчасно затвердила місцеві бюджети. І тепер завдання виконавчих органів влади полягає в тому, щоб їх успішно виконати. Тому слід звернути увагу на проблемні питання. А саме: гіршилася робота з мобілізації надходжень, органи місцевого самоврядування необґрунтовано збільшують обсяги податкових пільг. Над їх усуненням і буде працювати обласна виконавча влада.

 

Управління інформації та зв'язків з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств