Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Переробні підприємства активізували впровадження міжнародних систем якості

10 лютого 2016 - 09:47

Переробні підприємства активізували впровадження міжнародних систем якості

На підприємствах харчової та переробної промисловості області впроваджують міжнародні системи якості. Запорізькі підприємства прагнуть діяти за принципом: робити якісно – завжди вигідно. Про це на селекторній нараді заявив директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Андрій Ревуцький.

За сприяння Департаменту агропромислового розвитку спільно із Запорізькою торгово – промисловою палатою протягом 2015 року проведено сім заходів з підготовки персоналу підприємств стосовно запровадження систем управління якістю, в яких взяли участь представники понад 120 запорізьких підприємств.

На підприємствах з виробництва харчової продукції, які у 2015 році здійснювали постачання продуктів харчування за бюджетні кошти, впроваджена міжнародна система управління якістю ISO  та система аналізу ризиків та контролю у критичних точках НАССР.

Якщо проаналізувати стан упровадження міжнародних систем управління безпечністю та якістю на підприємствах області, картина виглядає так: у 2012 році її впровадили 14 підприємств,  на кінець 2015 року -вже на 33 підприємствах та на п’яти  підприємствах -  у стадії впровадження.

Наразі ця робота  триває, адже це останній рік для впровадження систем.

Довідково. НАССР (система аналізу ризиків та контролю (регулювання) у критичних точках) – це система для ідентифікації, оцінки, аналізу та контролю ризиків, що є важливими для безпечності харчових продуктів. Система НАССР є єдиною системою управління безпечністю харчової продукції, яка довела свою ефективність і прийнята міжнародними організаціями. На відміну від традиційної системи управління безпечністю та якістю продукції, коли невідповідність виявляється вже на стадії готового продукту, НАССР запобігає проблемі у процесі виробництва продукції, що негайно виражається в конкретних результатах: скорочується кількість неякісної продукції та знижується її собівартість. Відповідно до пункту 6.2 статті 20 Закону України «Про безпечність та якість харчових продуктів» особи, які займаються виробництвом або введенням в обіг харчових продуктів, повинні застосовувати системи НАССР або інші системи забезпечення безпечності та якості під час виробництва та обігу харчових продуктів.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Відновлення та спілкування: ветерани у Запоріжжі можуть безоплатно відвідувати тренування з настільного тенісу

Всеукраїнська програма ментального здоров’я «Ти як?»: у Запоріжжі відбувся День спільнодії

Оцінка якості повітря за допомогою супутникових даних: Україна переймає досвід Фінляндії

Найгарніший конкурс регіону: 21 студент Запорізького професійного коледжу моди і стилю змагалися в майстерності

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 15.05.2025

Щоденна та незгасаюча пам’ять: студенти Запорізького фахового медичного коледжу щоранку долучаються до Національної хвилини мовчання

Впродовж доби окупанти завдали 402 удари по 12 населених пунктах Запорізької області

Запоріжжя у вишиванках: як в області відзначили Міжнародний день вишиванки

Від планування вагітності до пологів: на базі перинатального центру в Запоріжжі відкрилося відділення репродуктології

«Наші сім'ї – наша сила»: в запорізькій школі-інтернаті «Орієнтир» відзначили Міжнародний день сім’ї

Перша з 2021 року трійня в Запорізькій області: трьох хлопчиків та їхню маму вже виписали з пологового будинку

Соціальна стипендія – щомісячна підтримка студентів від держави