Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Переробні підприємства активізували впровадження міжнародних систем якості

10 лютого 2016 - 09:47

Переробні підприємства активізували впровадження міжнародних систем якості

На підприємствах харчової та переробної промисловості області впроваджують міжнародні системи якості. Запорізькі підприємства прагнуть діяти за принципом: робити якісно – завжди вигідно. Про це на селекторній нараді заявив директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Андрій Ревуцький.

За сприяння Департаменту агропромислового розвитку спільно із Запорізькою торгово – промисловою палатою протягом 2015 року проведено сім заходів з підготовки персоналу підприємств стосовно запровадження систем управління якістю, в яких взяли участь представники понад 120 запорізьких підприємств.

На підприємствах з виробництва харчової продукції, які у 2015 році здійснювали постачання продуктів харчування за бюджетні кошти, впроваджена міжнародна система управління якістю ISO  та система аналізу ризиків та контролю у критичних точках НАССР.

Якщо проаналізувати стан упровадження міжнародних систем управління безпечністю та якістю на підприємствах області, картина виглядає так: у 2012 році її впровадили 14 підприємств,  на кінець 2015 року -вже на 33 підприємствах та на п’яти  підприємствах -  у стадії впровадження.

Наразі ця робота  триває, адже це останній рік для впровадження систем.

Довідково. НАССР (система аналізу ризиків та контролю (регулювання) у критичних точках) – це система для ідентифікації, оцінки, аналізу та контролю ризиків, що є важливими для безпечності харчових продуктів. Система НАССР є єдиною системою управління безпечністю харчової продукції, яка довела свою ефективність і прийнята міжнародними організаціями. На відміну від традиційної системи управління безпечністю та якістю продукції, коли невідповідність виявляється вже на стадії готового продукту, НАССР запобігає проблемі у процесі виробництва продукції, що негайно виражається в конкретних результатах: скорочується кількість неякісної продукції та знижується її собівартість. Відповідно до пункту 6.2 статті 20 Закону України «Про безпечність та якість харчових продуктів» особи, які займаються виробництвом або введенням в обіг харчових продуктів, повинні застосовувати системи НАССР або інші системи забезпечення безпечності та якості під час виробництва та обігу харчових продуктів.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Захищають справедливість та закон: у Запоріжжі слідчих Нацполіції привітали з професійним святом

Релоковані громади Мелітопольського району: відверто про здобутки та проблеми

Заступник голови обласної державної адміністрації Бухаріна Людмила Михайлівна

Підприємці Запоріжжя та області!

Без черг і кабінетів: подати заяву на засоби реабілітації тепер можна онлайн

В Запоріжжі триває ліквідація наслідків після підступної нічної атаки ворога

У Запоріжжі СБУ ліквідувала чергову схему втечі «ухилянтів» за кордон

«Поранення – це травми, і я вмію з ними працювати», – тренер з тхеквондо готовий допомогти ветеранам відновитися за допомогою спорту

Загалом упродовж доби окупанти завдали 403 удари по 13 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 1223-го дня війни

Події червня в об’єктиві фотожурналістів ОДА: завжди оперативно та неупереджено

Підземна школа – безпечна, спортивний майданчик – будується