Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізький аеропорт може вийти на рівень європейського класу

11 лютого 2016 - 11:57

Запорізький аеропорт може вийти на рівень європейського класу

Важливу роль у розвитку інфраструктури будь-якого регіону завжди відіграють аеропорти. З 2012 року цілісний майновий комплекс ДП «Міжнародний аеропорт Запоріжжя» передано у власність територіальної громади м. Запоріжжя.

Незважаючи на те, що останнім часом аеропорт «Запоріжжя» розширив географію польотів, аеродромний комплекс знаходиться в незадовільному стані. Ремонт і реконструкція злітно-посадкової смуги не проводилися тривалий час. Зношеність виробничої бази аеропорту створює труднощі для залучення світових авіакомпаній.

На сьогодні за ініціативою в. о. голови облдержадміністрації Костянтина Бриля розпочато переговори між керівництвом міста Запоріжжя та компанією «Транс-Аерохендлінг» стосовно залучення близько 120 млн. грн. інвестицій для забезпечення належної та безперебійної роботи  аеропорту.

- Аеропорт «Запоріжжя» займає вигідне економіко-географічне положення і є перспективним з точки зору розвитку авіаперевезень. Обласна влада зробить усе можливе, аби забезпечити в найкоротші терміни підйом рівня запорізького аеропорту до європейського класу. Нами вже порушено питання на рівні Кабінету Міністрів щодо виділення державного фінансування робіт з реконструкції злітно-посадкової смуги у сумі понад 600 млн. грн. Але покращення якості надання послуг в аеропорту  можливе лише за умови  залучення ефективного хендлінгу, - зазначив Костянтин Бриль.

ТОВ «Транс-Аерохендлінг» є однією з провідних компаній України, що надає повний спектр якісних послуг з наземного обслуговування повітряних суден та пасажирів, у т.ч. і в аеропорту «Бориспіль».

У цей час авіаперевезення вантажів є одним із найперспективніших напрямів. Проте протягом останніх років цей вид діяльності здійснювали лише в п’яти найбільших аеропортах України: Борисполя, Дніпропетровська, Одеси, Сімферополя та Львова.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області