Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Світлана Тябіна: «Контролюючи ціни, держава піклується про добробут населення»

13 березня 2007 - 17:12

Начальник Державної інспекції з контролю за цінами в Запорізькій області Світлана Тябіна розповіла на брифінгу в прес-центрі облдержадміністрації про результати роботи підпорядкованого їй підрозділу.

Зокрема, йшлося про перевірки суб'єктів господарювання всіх форм власності з питань додержання державної дисципліни цін. Порушення зафіксовано у 84,5% випадків. За результатами перевірок до підприємств-порушників застосовано економічні санкції у сумі 17 млн. 467 тис. грн., з них 11 млн. 644,7 тис.грн. - штрафи. Зараховано в доход державного бюджету 432,8 тис. грн., повернено споживачам – 904,5 тис. грн., зменшено фінансування з бюджету (йдеться про факти постачання невиправдано дорогих продуктів харчування у бюджетні заклади і установи) на суму 639 тис. грн. Внаслідок припинення порушень держдисципліни цін переважно підприємствами торгівлі вдалося попередити обрахування споживачів на суму 30 млн. 542,1 тис. грн.

Світлана Тябіна акцентувала увагу присутніх на найбільш характерних порушеннях з боку підприємств-монополістів: стягнення плати за послуги, які повинні надаватись безоплатно, застосування тарифів без офіційного оприлюднення у ЗМІ, застосування економічно необґрунтованих тарифів. Серед порушень, зафіксованих працівниками інспекції на підприємствах, що працюють на ринку продовольства та медикаментів, переважають: завищення граничних рівнів торговельних надбавок на продукти харчування, на дитяче харчування, на лікарські засоби та вироби медичного призначення. Протягом минулого року Державна інспекція з контролю за цінами в Запорізькій області подала до облдержадміністрації 37 пропозицій щодо впорядкування граничних рівнів торговельних надбавок на хліб, молоко, сир, масло вершкове, які сьогодні встановлено на рівні 1,5%-7,1%, що дозволило реально знизити роздрібні ціни на ці продукти харчування.

 

Управління інформації та зв'язків з громадськістю

Читайте також

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області