Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Звернення до промисловців і підприємців Запорізької області

21 березня 2007 - 17:46

Ситуація, що склалася в області з погашенням заборгованості по заробітній платі і страхових внесках до Пенсійного фонду України, викликає серйозне занепокоєння.

Якщо минулого року було призупинено зростання заборгованості перед Пенсійним фондом (дієвий борг зменшено на 5,7 млн. грн.), то протягом двох місяців 2007 року заборгованість зросла на 7,7 млн. грн., її розміри досягли майже 73 млн. грн.

Різко зросла і заборгованість по заробітній платі – протягом двох місяців поточного року на 4,7 млн. грн. або на 17 відсотків, загальна заборгованість сьогодні становить 32,3 млн. грн.

Керівники підприємств-боржників допускають порушення діючого законодавства у сфері оплати праці і пенсійного забезпечення громадян. Значний відсоток працюючих одержують заробітну плату на рівні мінімальної чи нижче, що свідчить про тіньові процеси на ринку праці. Одержання частини заробітної плати “у конвертах” призводить до того, що працюючі втрачають страховий пенсійний стаж, приречені на низький рівень пенсій у майбутньому.

Цьому ганебному явищу необхідно покласти край. Це – веління часу, вимога наших співгромадян.

Вже у квітні 2007 року відбудеться підвищення рівня зарплат і пенсій. Тому не випадково глава Уряду поставив завдання протягом березня погасити заборгованість, задіяти для цього усі важелі впливу до боржників.

З огляду на першорядне значення питань соціально-правового захисту людей праці і пенсіонерів, звертаємося з настійною вимогою до керівників органів виконавчої влади і місцевого самоврядування, державних і комунальних підприємств вжити невідкладних заходів щодо погашення заборгованості.

Звертаємося до підприємців і промисловців усіх форм власності щодо необхідності дотримання соціальної відповідальності бізнесу. Активна участь у вирішенні соціальних проблем, недопущення зниження соціальних стандартів – це ваш прямий солідарний обов'язок у системі соціального партнерства по відношенню до працюючих, людей старшого покоління. Тому сподіваємося на взаєморозуміння і рішучі дії у вирішенні назрілих проблем в оплаті праці, забезпечення фінансової стабільності пенсійної системи в країні.

Ми, учасники тристоронньої регіональної угоди, завжди готові до конструктивного співробітництва в цьому напрямку. Одночасно на всіх рівнях влади і бізнесу буде забезпечено постійний контроль за реалізацією намічених програм, неухильним дотриманням домовленостей і принципів соціального партнерства.

 

Запорізька обласна
державна адміністрація
Обласний союз промисловців
і підприємців “Потенціал”
Обласна рада
професійних спілок

 

Читайте також

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону