Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Костянтин Бриль: «Запоріжці мають відчути, що їх не покинули сам на сам з існуючими проблемами»

15 березня 2016 - 08:58

Під керівництвом в.о. голови облдержадміністрації Костянтина Бриля пройшло засідання обласної конкурсної комісії за результатами відбору проектів області в рамках проекту “Підтримка українських громад у зв’язку із збільшенням кількості внутрішньо переміщених осіб” німецького товариства міжнародного співробітництва Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Даний проект реалізується в рамках програми «Спеціальна ініціатива «Україна» і виконується компанією GIZ за дорученням Федерального міністерства економічного співробітництва і розвитку Німеччини.

Мета проекту полягає в поліпшенні ситуації з наданням послуг населенню державними установами та групами громадянського суспільства в окремих територіальних громадах Харківської, Дніпропетровської та Запорізької областей, які приймають внутрішньо переміщених осіб.

Консультант проекту Андрій Гарбуза зазначив, що 16 грудня 2015 року в Запорізькій області як пілотній був оголошений конкурс і до 18 січня 2016 року проходив процес подачі заявок. Всі вони були розглянуті відповідно до таких критеріїв відбору: кількість внутрішньо переміщених осіб (ВПО), які будуть підтримані через реалізацію проектної пропозиції та вартість проекту на одного ВПО; проектна пропозиція мала містити кілька компонентів (не тільки поліпшення інфраструктури або матеріально-технічної бази, а й тренінги або підтримку в розробці стратегій); пропозиція мала передбачати підтримку соціально вразливих категорій населення і планувала реалізацію в економічно слабкій територіальній громаді. Також позитивно впливала наявність у заявника досвіду реалізації проектів міжнародної технічної допомоги та можливість зробити фінансовий внесок в реалізацію проекту.

Загалом у Запорізькій області було розроблено 174 проектні заявки, на основі яких були відібрані 20 ідей в Токмацькому, Куйбишевському і Запорізькому районах, а також в Бердянську, Енергодарі, Мелітополі, Пологах, Приморську, Чернігівці та Розівці. Після прийняття Конкурсною комісією остаточного переліку проектних пропозицій, кожному з відібраних учасників буде запропоновано окремий договір згідно стандартам GIZ, в якому будуть визначені обсяги технічної допомоги, умови співпраці і взаємні зобов'язання сторін. Обсяг технічної допомоги буде визначено в кожної відібраної громаді індивідуально згідно з проектними пропозиціями, але він не перевищить 500 000 гривень.

Костянтин Бриль подякував німецьким партнерам за співпрацю та підкреслив важливість допомоги, яку буде надано.

- Обласна влада зробить все необхідне, аби ці проекти були втілені в життя. Це стосується своєчасної та якісної підготовки документації та іншого. Хочу підкреслити, що Запорізький регіон вдячний вам за надання допомоги в такі скрутні для нашої держави часи. Враховуючи те, що ми знаходимось на кордоні з проведенням АТО, до нас постійно направляється потік переселенців. Тож запоріжці мають відчути, що їх не покинули сам на сам з існуючими проблемами, а навпаки всебічно  підтримуватимуть. І спільними зусиллями ми досягнемо цієї мети, - підкреслив в.о. голови облдержадміністрації Костянтин Бриль.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів