Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Костянтин Бриль: «Влада області зробить все, щоб вирішити земельні проблеми запоріжців»

15 березня 2016 - 14:50

Сьогодні в.о. голови облдержадміністрації Костянтин Бриль перебуває з робочою поїздкою в Розівському районі. Головними проблемами, якими люди поділилися з очільником регіону на особистому прийомі громадян, традиційно стали земельні питання.

Так, Валентин Миргородський звернувся до Костянтина Бриля з проханням посприяти у наданні земельної ділянки, придатної для ведення особистого селянського господарства, своєму синові - учаснику АТО. Адже ГУ Держгеокадастру  відповідь щодо виділення земельної ділянки заявникові досі не надало. А зарезервована ділянка знаходиться далеко від населеного пункту та не придатна для ведення особистого селянського господарства, оскільки знаходиться на схилі балки. Про прискорення виділення земельних ділянок учасникам АТО попросили і Віра Жох та Ніна Войнович. Також про надання допомоги клопотав і мешканець смт. Розівка Андрій Каряченко. Його питання стосувалось  затвердження проекту землеустрою та відведення в оренду земельної ділянки. Заявник неодноразово звертався до ГУ  Держгеокадастру в Запорізькій області, але документи не затверджено. За інформацією  Кузнецівської сільської ради, за використання даної земельної ділянки у 2015 році  заявником була сплачена орендна плата у розмірі 3% від нормативно-грошової оцінки земельної ділянки. Костянтин Бриль повідомив всім присутнім, що для влади регіону питання налагодження діалогу з Держгеокадастром лишається одним з основних.

- Ця проблема вже піднята на найвищому рівні. Нині на адресу Президента України готується звернення, де буде перераховано скарги усіх жителів регіону. Можу запевнити вас, що влада області не допустить такого цинічного ставлення до захисників вітчизни. Тому я беру ці питання під свій особистий контроль. Крім того, завдяки цьогорічному заходу «Врожай-2016», в регіоні буде наведено лад у земельних питаннях. І ділянки не будуть пустувати, а приноситимуть врожай та доходи нашим громадянам, - підкреслив в.о. голови облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Тим часом мешканка Вишнюватого Анастасія Лут звернулась до очільника області, аби дізнатись про можливість вилучення частини земельної ділянки, яка зайнята фортифікаційними спорудами вздовж адміністративного кордону з Донецькою областю,  або  надання відповідної компенсації вартості земельної ділянки чи надання іншої рівноцінної ділянки. Жінка повідомила, що внаслідок будівництва фортифікаційних споруд повністю або частково не придатні для використання 12 земельних паїв на території Вишнюватської сільської ради. Громадяни неодноразово звертались з приводу порушеного питання до сільради, яка в свою чергу зверталась до РДА. За словами Костянтина Бриля, для вирішення питання нині необхідно з’ясувати правовий статус фортифікаційних споруд для включення їх власника до складу Комісії з  визначення розміру збитків,  заподіяних власникам землі  та землекористувачам. Після чого буде вирішено питання щодо обміну або викупу даних земельних ділянок державою. Ці повноваження має Кабінет Міністрів України.

Окремо жителі с. Пролетарське попросили Костянтина Бриля про створення конкурентного аптечного пункту та відновлення транспортного сполучення за маршрутом «Розівка – Запорізьке». Очільник області підкреслив, що цей автобусний маршрут передбачає рух транспорту за межами Розівського району, також він охопить с. Мирське Куйбишевського району, тож найближчим часом буде оголошено  конкурс для визначення перевізника в обласному центрі, адже автотранспортні підприємства в районі відсутні.

 

Управління у справах преси та інформації.

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні