Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Костянтин Бриль: «Об’єднані громади отримують реальний шанс поліпшити рівень свого життя і цим потрібно скористатися»

16 березня 2016 - 08:42

Під час робочого візиту до Розівського району в.о. голови облдержадміністрації Костянтин Бриль відвідав блокпости, на яких цілодобово чергують правоохоронці та військовослужбовці Збройних Сил України.  Спільними зусиллями керівництва району, фермерів та підприємців району їх забезпечено необхідними будівельними матеріалами, проведено освітлення та встановлено відеонагляд. Триває допомога військовим в наданні продуктів харчування, забезпеченні водопостачання та ремонті техніки.

Крім цього очільник регіону провів зустріч з сільськими та селищними головами. Метою заходу стало спілкування присутніх стосовно проведення реформи децентралізації, а також втілення в життя Концепції реформування місцевого самоврядування та зміни територіального устрою.

Так Костянтин Бриль повідомив, що ці реформи, в першу чергу, мають на меті зупинити згасання сіл, а також надають місцевим громадам можливість взяти на себе відповідальність за свою подальшу долю. Завдяки підтримці держави люди на місцях зможуть взяти активну участь у  економічному та соціальному розвитку своїх територій.

За словами начальника Управління містобудування та архітектури ОДА Олександра Билима, облдержадміністрацією було розроблено Проект перспективного плану формування територій громад, яким передбачено створення 69 об’єднаних громад замість 299 існуючих. Кабінет Міністрів України затвердив план формування стосовно 52 Запорізьких громад. Щодо Розівського району, передбачено створення однієї громади з центром у смт. Розівка за принципом: «один район – одна громада». Таке об’єднання створить дієздатну громаду чисельністю 9 075 жителів, де буде 862 дитини шкільного віку. Громада буде забезпечена двома школами І-ІІ ступеня та п’ятьма школами І-ІІІ ступеня. Згідно приблизних розрахунків обсяг прибутків такої громади складатиме 11 мільйонів 992 тисячі гривень. Тобто зростання прибутків після об’єднання становитиме близько 6 мільйонів 120 тисяч гривень.

Костянтин Бриль підкреслив, що для створення цієї громади керівництву району необхідно посилити організаційну підтримку та інформаційне сприяння добровільному об’єднанню громади, аби довести до людей об’єктивну картину стосовно перспектив, які відкриваються перед ними.

-  Під час особистого прийому громадян я помітив, що майже 90% всіх звернень стосуються земельних питань. Для того, щоб владнати існуючі проблеми, будуть внесені певні зміни до Законодавства України і ми на них дуже чекаємо. Проте всі нововведення насамперед стосуватимуться громад, що об’єднаються в рамках децентралізації. Саме тому влада області нині приділяє дуже велику увагу спілкуванню із людьми на місцях. Ми маємо пояснити, що від вашого об’єднання залежатиме збільшення фінансування вашої території з державного та обласного бюджетів, а також підключення іноземних інвестицій. Об’єднані громади отримують реальний шанс поліпшити рівень свого життя і цим потрібно скористатися, - підкреслив в.о. голови облдержадміністрації Костянтин Бриль.



Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області