Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Реформа місцевої влади надасть змогу вирішувати на місцях питання податків та виділення землі

17 березня 2016 - 10:00

Під час свого робочого візиту в.о. голови облдержадміністрації Костянтин Бриль ознайомився зі станом справ агропромислового комплексу в Мелітопольському районі на прикладі СБК «Дружба».

Господарствами району під врожай 2016 року було посіяно 26,6 тисяч гектар озимих культур, що становить 88% до прогнозованих площ. Наразі стан посівів озимих наступний: 4 134 гектари або 16% - у доброму стані, 11 898 гектарів або 45% - у задовільному, ще 10 583 гектари або 39% - слабкі. На сьогодні завершується боронування ґрунту 100%.

Крім того, Мелітопольський район має другий показник в області по чисельності поголів’я великої рогатої худоби молочного напрямку. Проте, за словами керівника сільськогосподарського багатофункціонального кооперативу «Дружба» Василя Масалабова, нині стало невигідно утримувати молочне господарство, тож підприємство приділяє більшу увагу утриманню свиней. Станом на 1 березня це 1 907 голів. Окрім тваринництва підприємство має 4 000 гектар орних земель. Половина з них засіяна озимою пшеницею, яка лишається у задовільному стані. Нині завершується сівба коріандру та льону, триває підготовка до посадки соняшника.

Найбільшими проблемами, на які сільгоспвиробники звертають увагу влади, є питання продажу землі та спецрежиму ПДВ. Нині Аграрна спілка України поставила ці питання вже перед Верховною Радою України. Адже завеликі податки примушують аграріїв іти в тінь, тим паче в період сівби, коли йдуть великі витрати на паливо та добрива. Також проблемними лишаються виділення та оренда земельних ділянок. Костянтин Бриль наголосив, що ці питання є однаковими для всієї області та держави, тож вирішуватимуться вони системно.

- В кожному відвіданому мною районі піднімається проблема виділення землі. Вона стосується не тільки учасників АТО, а і наших фермерів. Іноді аграрний бізнес просто знищується через те, що земельні питання вирішуються в Києві, без з’ясування ситуації на місцях. Аби владнати ситуацію раз і назавжди, було започатковано реформу децентралізації, яка віддасть всі повноваження на місця. Тож громади зможуть самостійно вирішувати питання податків, розподілу землі та багато інших. Впевнений, наші селяни зацікавлені в цій реформі як ніхто інший, - підкреслив в.о. голови облдержадміністрації Костянтин Бриль.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«В кожному населеному пункті має бути острівок соціального оптимізму та стабільності, де буде світло, тепло та можливість спілкуватися», – Іван Федоров про пункти незламності

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі