Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Проблеми студентів вирішували разом

4 квітня 2007 - 16:39

Питання соціального захисту студентської молоді прийшли обговорити на засіданні координаційної ради начальники управлінь облдержадміністрації, депутати обласної ради, представники обласного союзу промисловців і підприємців «Потенціал», ректори вузів, представники обласної студентської ради.

Нині в 37 вищих навчальних закладах І-ІV рівнів акредитації області навчається 103 тис. 626 студентів.

Розпорядженням голови облдержадміністрації Євгена Червоненка «Про затвердження складу координаційної ради з питань молодіжної політики при голові облдержадміністрації та її Положення» відновлено механізм соціального партнерства. Тепер слово за молодіжними та студентськими організаціями регіону.

У другому півріччі 2006 року покращилася робота з молоддю. Запрацював обласний центр молоді, який почав акумулювати роботу з обдарованою молоддю, перш за все студентською.

На базі центру молоді поновлено роботу обласної школи студентського активу, школи молодіжного лідерства.

Відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації «Про проведення обласного конкурсу «Студент року» у 2004-2008 роках» та з метою залучення студентів вищих навчальних закладів області до науково-дослідної та суспільно-корисної діяльності щорічно до святкування Дня студента проводиться обласний конкурс „Студент року”. У 2006 році у ньому взяли участь понад 100 студентів вищих навчальних закладів області, грошову винагороду та дипломи отримали 10 студентів.

З метою підтримки творчої та обдарованої молоді, залучення юнаків та дівчат до участі в національно-культурному відродженні України управління у справах молоді та спорту облдержадміністрації з 2001 року проводить обласний конкурс для обдарованої молоді. Згідно розпорядження голови облдержадміністрації „Про проведення обласного конкурсу для обдарованої молоді у 2004 – 2008 роках” лауреати обласного конкурсу отримують дипломи та молодіжні премії у галузі музичного, театрального, образотворчого, естрадного мистецтва, літератури та науки.

На черзі - відновлення обласного конкурсу художньої самодіяльності „Студентська осінь”.

На контролі облдержадміністрації стоїть питання щодо вирішення можливості забезпечення поселення в гуртожитки всіх бажаючих іногородніх студентів вищих навчальних закладів при наявності у вузі студентських гуртожитків. Для організації належних житлово-побутових умов для проживання, навчання та відпочинку студентської молоді у 2007 буде відновлено проведення традиційного обласного огляду-конкурсу на кращий студентський гуртожиток.

В області діють 5 студентських санаторіїв-профілакторіїв, 9 спортивно-оздоровчих таборів.

Ефективним засобом впливу на студентську молодь щодо формування здорового способу життя, профілактики негативних явищ у молодіжному середовищі та правової освіти є створення студентських соціальних служб при вищих навчальних закладах. Позитивний досвід роботи у цьому напрямку, як відзначалось на зібранні, мають ГУ „ЗІДМУ”, Бердянський педуніверситет, Василівський аграрний технікум.

В області активно ведеться робота центрів праці для молоді: 7 студентських (при ЗНУ, ЗДІА, ЗНТУ, ЗДМУ, МДПУ, БДПУ, ТДАТА), 3 міських (Мелітополь, Токмак, Енергодар). Обласний центр праці для молоді у 2006 році забезпечив участь студентів, старшокласників та безробітної молоді у проведенні традиційної Всеукраїнській акції “Молодіжні трудові загони”. Щорічно тимчасово працевлаштовується близько 9 тис. осіб. У 2006 році створено 412 молодіжних трудових загонів, у яких працювало 9183 осіб.

Учасники засідання визнали, що студентська молодь у Запорізькому краї соціально захищена. На це спрямовані всі молодіжні програми. Справа лише за тим, щоб написане втілилось у конкретні справи, щоб фінансування цих програм було достатнім.

 

Управління інформації та зв'язків з громадськістю

Читайте також

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору