Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На «Ярмарку вакансій» презентовано конкурентні переваги військової служби за контрактом

23 березня 2016 - 11:48

На  базі обласного центру зайнятості командуванням обласного військкомату проведено черговий «Ярмарок вакансій» за професією «військовослужбовець», у якому взяли участь понад 100 осіб, які перебувають на обліку як непрацевлаштовані.

Заступник обласного військового комісара  по роботі з особовим складом полковник Михайло Логвінов поінформував присутніх про умови вступу, порядок проходження та переваги військової служби,  про пільги та соціальні гарантії для військовослужбовців та членів їх сімей. За словами офіцера, у 2016 році вже 500 запоріжців підписали контракт на проходження військової служби на посадах рядового, сержантського та старшинського складу в Збройних Силах України.

Про особливості проходження військової служби за контрактом учасники ярмарку мали можливість дізнатися безпосередньо від представників військових частин: 25-ї окремої повітряно-десантної бригади, 36-ї окремої бригади морської піхоти, 55-ї окремої артилерійської бригади та 164-го  радіотехнічного батальйону. Військовослужбовці не лише поінформували  про умови військової служби  у своїх частинах, а й  запросили потенційних кандидатів прийти до військових частин для більш детального ознайомлення із запропонованою роботою.

Майже 20 осіб виявили бажання пройти медичний огляд та професійно-психологічний відбір для направлення у навчальні центри Збройних Сил України з метою укладання контракту.

Під час проведення заходу було використано відео та поліграфічну рекламну продукцію про Збройні Сили України та прийняття на військову службу за контрактом.

«Ярмарок вакансій» також відбувся і в районних центрах зайнятості Запорізької області, де військові комісари районних (міських) військкоматів провели рекламно – агітаційну роботу щодо залучення громадян на контрактну службу.

 

Довідково :  для громадян України, які приймаються на військову службу за контрактом та призначаються на посади, установлюються терміни дії контракту: 

для осіб рядового складу – три роки;

для осіб сержантського та старшинського складу – від трьох до п’яти  років;

Військовослужбовці, які були призвані під час мобілізації, можуть бути прийняті на контрактну службу терміном до шести місяців або до закінчення особливого періоду.

З січня 2016 року військовослужбовці отримують  грошове забезпечення в розмірі:

стрілець – 7тис. 3грн.; старший стрілець – 7 тис. 499 грн.; командир відділення – 8 тис. 34 грн.; командир взводу – 9 тис. 500 грн.

Один раз на рік надається:

- матеріальна допомога для вирішення соціально-побутових питань у розмірі місячного окладу грошового утримання (на підставі відповідних підтверджуючих документів)

- грошова допомога на оздоровлення у разі надання щорічної чергової відпустки у розмірі місячного грошового забезпечення.

Військовослужбовцям, які були призвані під час мобілізації і в разі їх прийняття на військову службу за контрактом,  надається одноразова грошова допомога (рядовому складу – вісім мінімальних заробітних плат (11 024 грн.), особам сержантського складу – дев’ять мінімальних заробітних плат (12 402 грн.), особам офіцерського складу – десять мінімальних заробітних плат (13 780 грн.)

Під час проходження військової служби за контрактом військовослужбовці рядового, сержантського і старшинського складу мають право на  пільги:

- отримання житла за рахунок держави;

- речове забезпечення у відповідності до визначених норм; 

- використання щорічної основної відпустки із збереженням грошового, матеріального забезпечення та грошової допомоги на оздоровлення у розмірі місячного грошового забезпечення;

- отримання підйомної допомоги в розмірі місячного грошового забезпечення на військовослужбовця і 50 відсотків на кожного члена сім’ї військовослужбовця, який переїжджає з ним на нове місце військової служби, при переїзді на нове місце військової служби в інший населений пункт, у зв’язку з призначенням на військову посаду, зарахуванням до військового навчального закладу, термін навчання в якому становить не менше шести місяців, або у зв’язку з передислокацією військової частини;

- забезпечення військовослужбовців за контрактом безкоштовними обідами в робочі дні (або за бажанням грошовою компенсацією у розмірі вартості набору продуктів на приготування обіду);

- безоплатну кваліфіковану медичну допомогу у військово-медичних закладах охорони здоров’я;

 - право на санаторно-курортне лікування та відпочинок у санаторіях, будинках відпочинку, пансіонатах і на туристських базах Міністерства оборони України (один раз на рік).

- отримання освіти у вищих навчальних закладах (вищих військових навчальних закладах) без відриву від проходження військової служби (за заочною формою навчання);

- особи рядового, сержантського та старшинського складу, які проходять військову службу за контрактом та продовжили строк військової служби за новим контрактом, мають право навчатися без відриву від військової служби у вищих військових навчальних закладах, військових навчальних підрозділах вищих навчальних закладів, а в разі відсутності можливості підготовки за спеціальностями у цих навчальних закладах, – в інших вищих навчальних закладах з метою здобуття вищої освіти.

Після завершення першого контракту (у тому числі шестимісячного) військовослужбовці, які продовжили строк військової служби за новим контрактом, можуть безкоштовно отримати вищу освіту (спеціальність).

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні