Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада створює нового конкурентоспроможного пасажироперевізника та наводить лад у сфері земельних відносин

12 квітня 2016 - 09:36

В.о. голови облдержадміністрації Костянтин Бриль взяв участь у засіданні регіональної ради підприємців Запорізької області.  На заході були присутні керівники профільних департаментів ОДА, представники контролюючих органів та Держгеокадастру регіону.

Учасники обговорили питання взаємодії влади та бізнесу у сфері земельних відносин. Голова регіональної ради підприємців Ірина Лєх порушила проблеми підвищення нормативно-грошової оцінки землі, її оренди, а також дольової участі бізнесу в розвитку територій.

Як пояснив в.о. начальника ГУ Держгеокадастру в Запорізькій області Владислав Шляховий, з 3 квітня 2016 року право власності на землю визначатиметься на аукціоні. Відповідно розподіл земельних ділянок проводитиметься відкрито й прозоро.

У свою чергу Костянтин Бриль підкреслив, що земельне питання залишається одним із найпроблемніших у регіоні.

-  Під час кожної моєї робочої поїздки в райони, на особистих прийомах, при зустрічі з фермерами та бізнесом порушуються земельні проблеми. Хочу підкреслити, що питання оцінки землі та вартості її оренди визначається тільки органами місцевого самоврядування. І рішення місцевих рад спрямовані на знищення корупційних практик і конфліктів між будівельниками, владою і людьми. Адже отримані кошти використовуються для потреб громади: розвитку її медицини, освіти, соціальної сфери та розв’язання  інших актуальних проблем. Для того, щоб навести лад у цих питаннях, у Запорізькій області проголошено проведення заходу «Врожай-2016». Насамперед він націлений на ідентифікацію землі в регіоні, і відповідно -  знищення тіньових практик та збільшення надходжень до місцевих бюджетів, - підкреслив в.о. голови  облдержадміністрації Костянтин Бриль.

У числі найважливіших питань стало реформування системи пасажирських перевезень. Як доповів директор Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури ОДА Андрій Антонов, за три місяці 2016 року динаміка кількості порушень ПДР збереглася на рівні 2015 року. Стосовно кількості смертей у 2016 році в області спостерігається різке зростання. Якщо за минулий рік був один смертельний випадок, то за три місяці 2016  їх у регіоні вже чотири. Також у цьому році  зафіксовано керування автобусом у стані наркотичного сп'яніння. Крім того, в структурі автобусного парку перевізників області 80% автобусів мають понад 10-річний термін експлуатації, що також впливає на рівень безпеки пасажирів. При цьому так звані «нелегали» абсолютно не переймаються проведенням щоденного технічного огляду транспортних засобів і медичного огляду водіїв.

Як підкреслив Костянтин Бриль, сьогодні влада області створює нового ефективного пасажироперевізника на базі діючого комунального підприємства КП «Автогосподарство», завдяки якому буде реалізовано конкурентоспроможний проект.

-  Запоріжці отримають можливість скористатися більш зручними, безпечними та економічно справедливими транспортними послугами. А перевізникам будуть створені умови для розвитку. Нове підприємство виходитиме на ринок поступово. Адже нині КП «Автогосподарство» потребує часу для того, щоб працювати за новими критеріями якості. Найближчим часом буде вирішено питання придбання за цінами, значно нижчими від ринкових, автобусів із Європи. Нині розглядаються пропозиції від Австрії, Німеччини та Польщі. Головне, що прийняти їх на баланс зможе тільки комунальне підприємство, яке й було створено, - повідомив в.о. голови облдержадміністрації Костянтин Бриль.



Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 796-го дня війни

Іван Федоров про призов на строкову службу на ТОТ

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.