Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Для громадян розширюються можливості отримання правової допомоги

12 квітня 2016 - 10:49

Для громадян розширюються можливості отримання правової допомоги

Основні аспекти надання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги роз’яснили на прес-конференції  начальник Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області Андрій Данов, директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Запорізькій області Павло Наливайко, начальник відділу реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти Марина Кришталь та заступник начальника відділу реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти Наталія Коваленко.

Фахівці ознайомили з ситуацією, що склалася навколо надання первинної та вторинної допомоги в Запорізькій області. Так, незважаючи на постійне інформування в місцевих ЗМІ,  регулярні звернення до самих громадян у рамках вуличного інформування,  шляхом проведення флешмобів, у запоріжців до цього часу виникає безліч запитань з цього приводу. Тож фахівці пояснили механізм надання та отримання правової допомоги у регіоні.

Крім того, було приділено увагу  питанню обрання оптимальної форми взаємодії Центру з органами місцевого самоврядування. Зараз триває процес реформування органів управління юстиції,  тому для вдосконалення системи надання безоплатної правової допомоги в містах України створюються понад 400 бюро правової допомоги в місцевих центрах з надання безоплатної вторинної правової допомоги, які забезпечуватимуть громадян правовим захистом та надаватимуть доступ до он-лайн послуг Міністерства юстиції. У новостворених бюро громадянам надаватимуть безоплатну правову допомогу:  первинну (юридичні роз’яснення та консультації) та вторинну (адвоката за рахунок держави для соціально незахищених верств населення). Таку роботу вже проводять у центрах надання правової допомоги, але бюро будуть створені в кожному районі, що дозволить значно розширити доступ громадян до правової допомоги. Крім цього, тут же, у бюро, ті жителі, які не мають доступу до Інтернету, зможуть скористатися перевагами онлайн-послуг – працівник бюро допоможе отримати ту чи іншу довідку, подати заяву тощо.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 796-го дня війни

Іван Федоров про призов на строкову службу на ТОТ

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.