Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Баянне коло на Запоріжжі» об’єднало музикантів різного віку

18 квітня 2016 - 15:08

«Баянне коло на Запоріжжі» об’єднало музикантів різного віку

Баянна школа Запоріжжя вважається кращою в Україні. Саме тому місто було обрано для проведення  першого Всеукраїнського конкурсу баяністів і акордеоністів «Баянне коло на Запоріжжі». За повідомленням Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації, у мистецьких змаганнях  взяли участь понад 100 виконавців з усієї України. Вік учасників не обмежували – свій талант гри на баяні та акордеоні змогли продемонструвати як зовсім юні учні музичних шкіл, коледжів, консерваторій, музичних академій, так і концертні виконавці і викладачі.

-  Це додало нашому конкурсу пікантності, адже позмагатися у виконавській майстерності і показати себе могли всі бажаючі, незважаючи на  вік, - зазначив директор Запорізького музичного училища імені П. Майбороди Сергій Пелюк. – Сам конкурс має на меті виявлення обдарованих дітей та молоді, надання можливості для творчого самовиявлення та творчої досконалості, знайомство з видатними діячами мистецтв України, популяризацію різноманітних виконавських шкіл академічного баянно-акордеонного виконавства, розповсюдження педагогічного досвіду, подальшого розвитку  баянно-акордеонного мистецтва в Україні. Такий грандіозний форум баяністів і акордеоністів проходить у нашому місті вперше, і він дозволяє жителям нашого регіону почути, як звучить сучасний інструмент, а журі конкурсу – визначити найсильніших і наймайстерніших у цьому музично-інструментальному жанрі.

Справжньою окрасою музичного свята став виступ відомого запорізького квінтету «Містерія» під керівництвом Сергія Пелюка.

До складу журі увійшли відомі  виконавці і педагоги – представники баянно-акордеонної творчості. В їх числі – професори, заслужені діячі мистецтв, члени Національної спілки композиторів, народні артисти України, провідні викладачі Київської, Харківської, Львівської консерваторій.

Варто додати, що нещодавно в Луцьку на восьмому Міжнародному музичному конкурсі лауреатами першого і другого місць стали студенти Запорізького музучилища Михайло Передерій і Дмитро Шаламов.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»