Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Децентралізація

Про «Історію Успіху»Комиш-Зорянської селищної об’єднаної територіальної громади Куйбишевського району – в газеті «Рідний край».

25 квітня 2016 - 10:56

Про «Історію Успіху» Комиш-Зорянської селищної об’єднаної територіальної громади Куйбишевського району – в газеті «Рідний край».

«Життя після об`єднання»

«…Сьогодні, лише через 5 місяців після об’єднання, громада має позитивні результати свого функціонування. Наприклад, з початку року вчителям шкіл громади за рахунок місцевого бюджету було повернуто 20-ти відсоткову надбавку, якої були позбавлені в 2015 році у зв’язку з дефіцитом бюджетних коштів в районі; рішенням селищної ради з бюджету селищної об’єднаної територіальної громади виділено кошти на безкоштовний підвіз дітей до навчальних закладів, на безкоштовне харчування дітей окремих соціальних категорій.

На сьогодні з 143 дітей, що відвідують дошкільні навчальні заклади, 4 дитини харчується безкоштовно за рахунок місцевого бюджету, 26 дітей сплачує лише 50% від вартості харчування. У школах з 607 дітей безкоштовно харчується 68 та 191 дитина оплачує лише 50% від вартості харчування; з 1 травня поточного року відкриває свої двері для дітлахів друга група дошкільного навчального закладу ясла-садок «Веселун», що знаходиться в селі Білоцерківка.

Вже зараз почато розробку 25 проектів, спрямованих на роз- виток соціальної інфраструктури громади (це заміна, або встановлення котлів, ремонт приміщень у всіх школах, дитячих садках, будинках культури та закладах медицини громади, ремонт доріг, придбання спецтранспорту для медицини, а також благоустрою, зокрема, для вивозу сміття). А саме головне, що ці проекти будуть реалізовані вже найближчим часом.

Також активно розпочато пошук інвесторів та благодійних організацій, міжнародних фондів, які зможуть допомогти в розбудові сильної громади. Ось чому Комиш-Зорянська селищна рада звертається до мешканців громади з проханням: «Не будьте осторонь від життя громади, беріть активну участь. Будь ласка, перш, ніж робити висновки, що об’єднання було поганою ідеєю, дайте громаді «зміцніти» та «встати на ноги», адже, щоб втілити в життя все задумане та побачити реальний результат, потрібен час».

Читайте також

«В кожному населеному пункті має бути острівок соціального оптимізму та стабільності, де буде світло, тепло та можливість спілкуватися», – Іван Федоров про пункти незламності

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі