Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Децентралізація

Нову ефективну модель забезпечення пожежної безпеки відпрацьовують у Веселівський територіальній громаді

28 квітня 2016 - 08:25

В об'єднаних територіальних громадах Запорізької області продовжується ефективна розбудова системи цивільного захисту населення. Напередодні голови об'єднаних територіальних громад разом з представниками Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій та німецькими колегами, які допомагають реалізувати розбудову систему цивільного захисту в рамках проекту GIZ, обговорили механізми переходу на нову систему забезпечення пожарної безпеки на територіях.

На противагу нинішній централізованій системі, фахівці презентували створення підрозділів пожежної охорони на території кожної з громад. Так, керівник Державної служби з надзвичайних ситуацій Олексій Лепський навів такі дані: якщо в структуру пожежної охорони Запорізького району в 1999 році входило 232 спеціалісти і 23 одиниці техніки, сьогодні, завдяки модернізації системи, із пожежами в Запорізької районі успішно вправляються 24 фахівці,  маючи 2 одиниці техніки.

Під час наради голова Веселівської об'єднаної територіальної громади Петро Кіяшко презентував проект створення підрозділу місцевої пожежної охорони, який повною мірою задовольняє потреби Веселівської громади у цьому сервісі. За допомоги німецького проекту GIZ, цей підрозділ буде укомплектований необхідною технікою і матеріальним устаткуванням.

Як підкреслив радник голови Запорізької ОДА Олександр Свистун,  який разом з консультантами Запорізького Офісу реформ взяв участь в нараді, Веселівська ОТГ є однією з двох громад України яку представники німецького проекту GIZ взяли за пілотів, щоб відпрацювати модель створення і функціонування місцевих пожежних служб.

Ці підрозділи створюватимуться за прикладом європейських моделей, які вже на протязі кількох років довели свою ефективність. До того ж, німецька сторона бере на себе комплектацію цих підрозділів - придбання пожежних машин, спецодягу для пожежників та іншого необхідного обладнання, - зазначив  Олександр  Свистун.

Як зазначили представники німецької сторони, вони готові взяти на себе й навчання фахівців з надання послуг з цивільного захисту населення.

Таким чином, життя в громадах Запорізької області стає не тільки комфортнішим, а й безпечнішим.

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та французьким містом Нант

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни

Обласна влада опрацьовує оптимальний механізм проїзду між правим і лівим берегами Запоріжжя

Нагороди нацгвардійцям вручив Іван Федоров