Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Більшість вимушених переселенців залишаються жити та працювати в Запорізькій області

28 квітня 2016 - 09:00

Більшість вимушених переселенців залишаються жити та працювати в Запорізькій області

На сьогодні на території  Запорізької області проживає 67 тисяч 838 вимушених переселенців. З них 9528 чоловіків, 20733 жінок, 17086 дітей, 20491 пенсіонерів та інвалідів. Про це повідомили в регіональному штабі з питань соціального забезпечення та тимчасового розміщення сімей та переселенців із зони проведення АТО.

Як зазначили в регіональному штабі, до Запорізької області в середньому з тимчасово окупованої території та зони проведення АТО щоденно прибуває  від 3 до 10  осіб.

Разом з тим до свого постійного місця проживання вже повернулися 6980 осіб, які вимушено перебували на території нашого регіону. 

 - Останнім часом переселенці, як свідчать цифри, залишаються в області. Деякі з них їдуть додому на кілька днів, а потім повертаються до нас. Більшість переселенців знайшли свою домівку тут і вже більше року живуть і працюють в області. При цьому до області прибувають найчастіше жінки з дітьми та пенсіонери. Масового потоку вимушених переселенців немає, ми реєструємо близько п’яти  людей у будні дні, а на вихідних до штабу ніхто не звертається. Наразі в модульному містечку залишаються вільні місця для поселення. Також вимушені переселенці отримують житло в гуртожитках. Регіон як приймав, так і надалі готовий приймати людей, - запевнив начальник регіонального штабу Микола Головань.  

Нещодавно у Новомиколаївці було відкрито відремонтоване приміщення пришкільного інтернату для розміщення та проживання внутрішньо переміщених осіб. 

- Наразі це приміщення готують для поселення. Юридичні питання та передача будівлі на баланс може зайняти деякий час. Коли всі питання будуть вирішені, людей можна буде розмістити у 27 кімнатах. Приміщення розраховане на близько 100 людей, - повідомив начальник регіонального штабу.

Довідково: регіональний штаб з питань соціального забезпечення та тимчасового розміщення сімей та переселенців із зони проведення АТО  функціонує при Головному управлінні ДСНС України в Запорізькій області, який розташований на вул. Грязнова, 65 (перший поверх). Також громадяни можуть звернутися до штабу за телефоном 787-94-31, або зателефонувати на безкоштовні номери 101 та 112, з яких їх переключать на обласний штаб. Також штаб співпрацює з товариством Червоного Хреста, місцевим центром допомоги вимушеним переселенцям, міжнародними організаціями та волонтерами. 



Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді