Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На старті - основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання

28 квітня 2016 - 09:50

На старті -  основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання

Для випускників шкіл наближається відповідальна пора, яка підіб’є підсумок проведеним за партою рокам. З 5 травня  стартує основна сесія ЗНО, яка триватиме  по 17 червня 2016 року.

За повідомленням Департаменту освіти і науки облдержадміністрації, 5, 11 і 13 травня відбудеться тестування з трьох основних предметів:  української мови і літератури, математики, історії України (випускники загальноосвітніх закладів 2016 року складають державну підсумкову атестацію з цих предметів у формі ЗНО: з української мови обов’язково, з математики або історії України - за вибором).

Цього року на основну сесію зовнішнього незалежного оцінювання в Запорізькій області зареєструвалися: 12  тисяч випускників -  з української мови і літератури (у т.ч. 8251 як такий, що складає державну підсумкову атестацію (ДПА)); 8639 (у т.ч. 5415 - ДПА) – з історії України; 5950 (у т.ч. 2828 - ДПА) – з математики.

Найбільша кількість зареєстрованих у м. Запоріжжі (5307 осіб), м. Мелітополі (1143), м. Бердянську (882), м. Енергодарі (517 осіб). Серед  випускників у районах найбільше виявили бажання скласти ЗНО у  Василівському (385 осіб), Запорізькому (337), Вільнянському (327) районах.

У Департаменті наголошують, що допуск учасників до пунктів тестування відбуватиметься виключно за наявності таких документів: сертифіката зовнішнього незалежного оцінювання; паспорта або іншого документа, серія та номер якого зазначені в сертифікаті; запрошення-перепустки для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні.

Нагадуємо, що до 20 травня 2016 року триватиме реєстрація для участі в додатковій сесії  зовнішнього незалежного оцінювання для таких категорій осіб:

учасників антитерористичної операції;

осіб, які проживають на тимчасово окупованій території або в населених пунктах,  де органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, і які не мали змоги здійснити реєстрацію в основний період  (за умови подання відповідних підтверджуючих документів).

Додаткова сесія ЗНО триватиме з 14 червня по 07 липня 2016 року. На цей час зареєстровано вісім  осіб у Запорізькій області.  

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді