Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Інформаційні матеріали

Освітяни висловлюють щиросердну повагу шановним ветеранам – борцям проти нацизму

4 травня 2016 - 16:31

Протягом 27 квітня та 04 травня 2016 року директором Департаменту освіти і науки Озеровою Тетяною Ярославівною на виконання розпорядження голови облдержадміністрації від 19.04.2016 № 167 «Про відзначення у 2016 році Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, Дня пам’яті та примирення», з метою висловлення поваги, посилення турботи про ветеранів війни та з нагоди відзначення у 2016 році Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, Дня пам’яті та примирення, організовано адресне відвідування учасників бойових дій Другої світової війни, які працювали у закладах освіти Запорізької області. Загальна кількість ветеранів, яких привітають напередодні свят – 56.

Багато років минуло від незабутнього травня 1945 року, але й сьогодні величний подвиг захисників і визволителів залишається невичерпним джерелом патріотизму, вірного служіння своєму народу. Мужність, життєва мудрість, ставлення до ратного і громадянського обов’язку – це високий приклад для наслідування молодого покоління.

Наприкінці квітня 2016 року відбулося урочисте засідання вченої ради Мелітопольського державного педагогічного університету за участю директора Департаменту освіти і науки Запорізької обласної державної адміністрації Озерової Тетяни Ярославівни. Окрім розгляду важливих питань, що регламентують роботу університету, засідання мало урочистий характер.

Із нагоди святкування 71-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі,  відзначення Дня пам’яті та примирення і Дня Перемоги, вітання від імені керівництва Департаменту пролунали в адресу ветерана Другої світової війни, видатного науковця, кандидата біологічних наук, доцента Комарницького Петра Олександровича, життя і трудовий шлях якого нерозривно пов’язані з університетом – від студентських років до наполегливої та сумлінної праці на посаді завідувача кафедри ботаніки.

До привітань Петра Олександровича приєднався і голова Вченої ради МДПУ, ректор Молодиченко Валентин Вікторович, наголосивши на особистих здобутках Комарницького П.О. Щирі слова вдячності пролунали від учнів Петра Олександровича, які зараз продовжують його науково-педагогічну справу, працюючи в МДПУ – першого проректора, професора Солоненка Анатолія Миколайовича та завідувача кафедри анатомії і фізіології людини та тварин, професора Аносова Івана Павловича.

Також на засіданні за багаторічну сумлінну працю, вагомий особистий внесок у підготовку кваліфікованих спеціалістів було вручено відзнаки Міністерства освіти і науки України декану філологічного факультету, доценту Коноваленко Тетяні Василівни, завідувачу кафедри соціальної роботи, соціальної педагогіки та дошкільної освіти, професору Москальовій Людмилі Юріївні, доцентові кафедри соціології Орлову Андрію Володимировичу, доценту кафедри ботаніки і садово-паркового господарства Туровцевій Наталі Миколаївні.

Озерова Тетяна Ярославівна особисто відвідала шановних ветеранів – борців проти нацизму, вручила вітальні адреси, листівки від дітей Запорізького краю, подарунки та щиросердно привітала Кіху Анастасію Яківну, ветерана, вчителя Кам’янсько-Дніпровської ЗОШ, Кам’янсько-Дніпровського району; Шморгуненка Івана Денисовича, ветерана, вчителя історії Василівської ЗОШ І-ІІІ ст. № 1, Василівського району; Бахту Миколу Афанасійовича, ветерана, викладача Оріхівського коледжу ТДАТУ м. Оріхів.

Протягом 05-06 травня 2016 року керівником Департаменту освіти і науки облдержадміністрації привітання ветеранів будуть продовжені. Органами управління освітою, керівниками навчальних закладів будуть вручені 48 вітальних листівок із 56 від Департаменту освіти і науки облдержадміністрації під час проведення урочистих заходів на місцях.

Департамент освіти і науки облдержадміністрації звернувся до керівників органів управління освітою та об’єднаних територіальних громад з проханням посилити турботу про ветеранів, учасників війни, жертв нацистських переслідувань, інвалідів; організувати проведення благодійних акцій: «Милосердя», «Ветерани живуть поруч», відвідування та привітання учнівською та студентською молоддю ветеранів за місцем проживання; по можливості, надавати силами профспілкових організацій педагогічних колективів адресну допомогу; сприяти в установленому порядку розвитку волонтерського руху та діяльності громадських об’єднань, які опікуються зазначеними категоріями населення. Зробити свій внесок у скарбничку Добра, і тоді милосердя і гуманності стане значно більше! Ми у вічному боргу за обірвану війною юність, за зразки мужності, силу духу, самопожертви, які вони виявили в боях за рідну землю.

Читайте також

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?