Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На ланах області очікується раннє колосіння пшениці

6 травня 2016 - 11:22

На ланах області очікується раннє колосіння пшениці

Квітень відзначився високим температурним режимом. Зокрема, до 19 квітня на території області переважала суха погода. Середня за місяць температура повітря становила 12-13о тепла, що на 3о вище норми.  Такі агрометеорологічні умови є задовільними для росту та розвитку усіх сільгоспкультур.

Як зазначили в Департаменті агропромислового розвитку облдержадміністрації, внаслідок збереження  підвищеного температурного фону відбувалося випередження у фазовому розвитку  сільгоспкультур  майже на  2 – 2,5 тижня.

Обстеження посівів озимої пшениці показує, що посіви на 325 тис. га (63%) знаходяться в задовільному та доброму стані, 191 тис. га (37%) - у слабкому стані.

Враховуючи теплозабезпеченість періоду, стан та розвиток посівів, за прогнозом погоди на травень, слід чекати, що колосіння озимої пшениці почнеться на 1,5-2 тижні раніше звичайних строків, тобто 12-16 травня.

Наразі в господарствах області триває сівба пізніх теплолюбних культур, проводиться підживлення посівів, обробка  їх регуляторами росту, в садах триває обробка дерев отрутохімікатами.

На ланах області посіяно ярих культур 677 тис. га або 74% до прогнозу, в тому числі ярих зернових - 240 тис. га або 86%, соняшника – 373 тис. га або 70%,  інших культур – 64 тис. га або 61% до плану.

Уже завершили сівбу ярих культур господарства Великобілозерського району, наближаються до фінішу в Приазовському та Мелітопольському районах.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів