Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Влада та громадськість будують конструктивний діалог заради співпраці

10 травня 2016 - 15:46

На виконання Указу Президента «Про сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні» розпорядженням голови облдержадміністрації створено обласну координаційну раду сприяння розвитку громадянського суспільства. Сьогодні відбулося її засідання під керівництвом голови ОДА Костянтина Бриля.

- Наша основна мета – досягти максимальної ефективності взаємодії обласної виконавчої влади та інститутів громадянського суспільства. Для цього при облдержадміністрації діють понад 40 різних консультативно-дорадчих органів, зокрема, обласна рада підприємців, обласна виїзна консультативна громадська приймальня, антикорупційна комісія, консультативна рада учасників АТО, громадський волонтерський комітет, коордрада козацтва тощо. У кожному з них зібралися професіонали, експерти у певній галузі. Для нас дуже важлива їх думка, консультація, спільна розробка важливих проектів, нормативних актів, проектів рішень обласної ради, місцевих програм соціально-економічного розвитку. Також важлива обгрунтована критика, порада, як зробити краще. Підтримка громадського активу – це гарантія того, що в нас не буде соціальної напруги, протестних виступів, а всі проблеми вирішуватимуться в конструктивному руслі. Серед основних напрямків насамперед бачу інформаційно-просвітницьку роботу  ради з питань реформ та підвищення рівня відкритості влади, - зазначив  Костянтин Бриль.

До складу обласної координаційної ради з питань сприяння розвитку громадянського суспільства увійшли: заступник голови облдержадміністрації, співголова координаційної ради Едуард Гугнін, громадський консультант ВГО «ОПОРА» у Запорізькій області, доктор політичних наук, професор, співголова координаційної ради Дмитро Арабаджиєв, голова громадської організації «Запорізький Медіа-Центр», співголова координаційної ради Тетяна Орлова-Фесенко, заступник голови обласної ради, заступник співголів координаційної ради Владислав Марченко, виконавчий директор Запорізької громадської організації «Центр розвитку кар’єри «Професіонали»», заступник співголів координаційної ради Інна Бойко, начальник відділу по зв’язках з громадськістю Управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації, секретар координаційної ради Олександр Зубченко.

Як підкреслив керівник регіону, першочергова задача – координація дій  вертикалі влади та громади, підтримання конструктивного діалогу, консолідація суспільства.

- Ми маємо налагодити конструктивний діалог між владою та суспільством, співпрацю, об’єднати зусилля. Посадовці та громадськість повинні вибудувати саме діалог, що спільна робота давала свої результати, - підкреслив очільник області.

Як зазначив заступник голови облдержадміністрації Едуард Гугнін, формування громадського суспільства – це велика робота, яка триває не одне десятиліття.

- Ми довго чекали формування громадянського суспільства, це довга робота не одного дня, це робота на десятиліття. Але перший крок уже зроблено, - підкреслив Едуард Гугнін.

- В області є багато проблемних питань, які необхідно вирішувати. В першу чергу, це боротьба з корупцією та злочинністю, питання децентралізації влади, робота на місцях. Проблем та питань у нас достатньо. Проблеми жителів влада не блокує та не ховає, а вирішує їх. Двері в мій кабінет, так само як і всього апарату адміністрації, відкрито для пропозицій, питань та критики, - заявив Костянтин Бриль.

Найближчим часом члени координаційної ради планують збір та узагальнення всіх пропозицій від представників громадськості до регіонального Плану заходів із реалізації Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства. 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни