Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі козаки започатковують відзначення Дня переможних походів

16 травня 2016 - 08:33

Оперативний штаб обласної координаційної ради козацтва  підбив проміжні підсумки операцій «Дозор», «Перехоплення», «Козацький волонтер», а також визначив основні напрямки участі у роботі з національно-патріотичного виховання молоді, шефської допомоги військовим частинам, популяризації козацьких цінностей серед підростаючого покоління. За словами начальника штабу Дмитра Сухініна, 4 червня на Хортиці буде започатковано нову традицію відзначення Дня переможних козацьких походів. Його присвячено військовим здобуткам видатних гетьманів та отаманів, згадка про які важлива у часи боротьби за свободу України. Також до 25-річчя незалежності України планується провести Другий міжнародний конгрес козацтва.

Заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко наголосила на важливості консолідації всіх патріотичних сил для збереження миру та стабільності в Запорізькому краї, подякувала активістам за значний внесок в укріплення оборони області. Посадовець зазначила, що необхідно розширювати присутність козацтва в інформаційному просторі, більше розповідати про патріотичні акції, тісніше контактувати з журналістами.

 Під час засідання лицарським хрестом родини Мазеп  було відзначено бійців батальйону спеціального призначення «Січеслав», які завітали до своїх запорізьких побратимів. Історія військового підрозділу розпочиналась у нашому місті в квітні 2014 року. Першою бойовою операцією, якою керували учасник Майдану Олег Борщевич та доброволець Микола Вишневецький, став порятунок із російського оточення під Іловайськом понад 100 українських солдатів, серед яких 15 важко поранених. Про свій бойовий шлях розповіли оборонець Авдіївки, уродженець Москви Антон Осипов, бойовий офіцер Євген Хорошенко, водій Андрій Махно, який під найзапеклішими обстрілами, у спеку та мороз, точно за розкладом доставляв на передову харчі та боєприпаси.

Також козацькими нагородами було відзначено полковника начальника штабу 37-го окремого мотопіхотного батальйону у 2014-2015 роках Іллю Лапіна, який після демобілізації координує волонтерську допомогу своїй фронтовій родині, та головного режисера українського музично-драматичного театру ім. Магара Євгена Головатюка, постановника блискучих вистав про Богдана Хмельницького, Івана Виговського та Івана Мазепу.

Підбиваючи підсумки, Дмитро Сухінін підкреслив важливість активізації просвітницької роботи, розширення першої козацької бібліотеки, посилення уваги до тренінгової підготовки та гуманітарної допомоги нашим захисникам на Сході та на кордоні з тимчасово окупованим Кримом.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області