Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На підтримку переміщеним особам-інвалідам прийшла міжнародна допомога

23 травня 2016 - 12:03

На підтримку переміщеним особам-інвалідам прийшла міжнародна допомога

У Департаменті соціального захисту населення облдержадміністрації відбулося засідання круглого столу – презентація програми захисту прав внутрішньо переміщених осіб з інвалідністю “LITTLE BERTA”.

Ця пілотна програма реалізується обласною громадською організацією “Дивосвіт” разом з громадською організацією “Фундація прав людини”, розрахована на квітень – серпень 2016 року та фінансується Посольством Федеративної Республіки Німеччина в Україні.

Мета проекту – посилення активності та професіоналізму самоорганізованих груп людей з інвалідністю, волонтерського руху, створення ефективної правозахисної програми шляхом об’єднання внутрішньо переміщених осіб з інвалідністю в Запорізькій, Кіровоградській, Дніпропетровській та Харківській областях.

Учасники заходу розглянули питання  взаємодії з владою щодо правової підтримки людей з інвалідністю і внутрішньо переміщених осіб; особливості працевлаштування інвалідів; найпоширеніші соціальні проблеми, з якими стикаються внутрішньо переміщені особи з інвалідністю в Запорізькій області;   перспективи самореалізації людей з інвалідністю.

Директор Департаменту Ігор Мещан детально поінформував присутніх про роботу органів соціального захисту, спрямовану на допомогу внутрішньо переміщених осіб.

У виступах учасники круглого столу порушували питання про захист прав  громадян з інвалідністю, їх реабілітації та інтеграції у суспільство. Наводилися приклади плідної співпраці різних державних та громадських структур в інтересах переселенців, оприлюднювався досвід оперативного розв’язання  проблем людей з обмеженими можливостями з числа внутрішньо переміщених осіб. Також розглядалися різні аспекти поглиблення міжнародного співробітництва у рамках реалізації програми захисту прав інвалідів  “Маленька Берта”.

Під час заходу активісти,  які опікуються переміщеними особами - інвалідами,  мали можливість отримати кваліфіковані роз’яснення фахівців з різних  питань.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів