Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі та турецькі бізнесмени зацікавлені у поглибленні кооперації

23 травня 2016 - 15:15

У Запорізькій торгово-промисловій палаті відбувся українсько-турецький круглий стіл, спрямований на розвиток економіки регіону, пошук додаткових можливостей для запорізького бізнесу, зокрема  у встановленні міжнародних коопераційних зв’язків. У заході взяв участь перший заступник голови облдержадміністрації Дмитро Давтян.

З діловим візитом до Запоріжжя завітали генеральний секретар Промислової палати Адани Бора Коджаман та делегація компаній, що працюють у галузі машинобудування, металообробки, литва, супутніх сферах важкої промисловості, представляють будівельний, туристичний бізнес.

Президент Запорізької торгово-промислової палати Володимир Шамілов подякував гостям за увагу до Запорізького регіону та висловив сподівання на результативну та плідну співпрацю.

У ході спілкування обидві сторони висловили зацікавленість у посиленні співробітництва між Запоріжжям та Туреччиною.

- Вважаю, що співпраця між нашими регіонами, зокрема  розвиток кооперації, має величезний потенціал, незважаючи на те, що сьогодні перебуває на початковій стадії, - зазначив генеральний секретар Промислової палати Адани Бора Коджаман.

До Запоріжжя прибули представники семи кампаній. Серед них «Асан-груп» - багатопрофільної компанії, що спеціалізується на металургії, машинобудуванні, сільському господарстві, електроенергії, туризмі. Крім цього, це одна з найбільших у Туреччині інвестиційних компаній, що планує знайти в Запорізькому регіоні потенційних партнерів та об’єкти для інвестування.

Для того, щоб турецькі гості отримали краще уявлення про регіон, було проведено презентацію інвестиційно-промислового потенціалу Запорізької області, надано інформацію про спеціалізовані виставки та форуми, що регулярно відбуваються в Запоріжжі у виставковому центрі «Козак-Палац».

«Круглий стіл» став першим заходом у рамках насиченої ділової програми турецької делегації у Запорізькій області. Гості також відвідають місто Енергодар, де зустрінуться з підприємцями, також планують провести індивідуальні перемовини з представниками українського бізнесу під час коопераційної біржі, що відбудеться у ВЦ «Козак-Палац» 24 травня, у перший день роботи виставки «Машинобудування. Металургія».

Візит турецької делегації організовано Запорізькою ТПП спільно з компанією «EasyWay» - партнером ЗТПП у Туреччині у сфері надання виставкових послуг.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів