Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Децентралізація

Об’єднані територіальні громади Запорізької області підготували проектні пропозиції щодо покращення базової інфраструктури своїх територій

27 травня 2016 - 10:42

Об’єднані територіальні громади Запорізької області підготували проектні пропозиції щодо покращення базової інфраструктури своїх територій

З метою створення сприятливих умов для сталого соціально-економічного розвитку територій громад регіону у березні місяці була прийнята Програма підтримки розвитку об’єднаних територіальних громад Запорізької області (рішення Запорізької обласної ради від 31.03.2016 № 14). Програма передбачає виділення цього року із обласного бюджету 5-ти млн. грн. на поліпшення базової інфраструктури, а це по 833 тис. грн. на кожну об’єднану громаду.

25 травня відбулось засідання постійної комісії з питань місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою Запорізької обласної ради, де депутати розглянули та затвердили перелік проектів, поданих громадами.

Кожна територія подала пропозиції, які відповідають плану соціально- економічного розвитку громади. Так, в Берестівській сільській об’єднаній територіальній громаді Бердянського району за рахунок програми, цього року замінять вікна і двері в загальноосвітній школі І-ІІІ ст., в Веселівській ОТГ Веселівського району - відремонтують та облаштують комп’ютерний клас Веселівської ЗОШ №1, замінять вікна і двері у сільських ФАПах сіл Білоріцьке та Озерне, такі ж енергоефективні заходи здійснять в загальноосвітніх школах Новоалександрівки, Широкого та Веселого. Не менш масштабні роботи очікуються і в Комиш-Зорянській громаді Куйбишевсього району. Тут капітально відремонтують будівлі  ДНЗ ясла-садка «Веселун» в селі Білоцерківка, дитячий садок «Смерічка» в селі Шевченківське, замінять покрівлю, двері і вікна в Будинку культури сіл Білоцерківка, Шевченківське та Ланцеве. Преображенська громада Оріхівського району планує закупити санітарні автомобілі для обслуговування медичних закладів громади. В Смирновській ОТГ Куйбишевського району в планах на цей рік - реконструкція мережі вуличного освітлення  сіл громади та капітальний ремонт  Смирновської амбулаторії. Мешканці Чапаєвської громади (Пологівський район) вирішили придбати шкільний автобус і реконструювати та переобладнати адміністративні будівлі бюджетної установи Чапаєвської сільської ради.

Така фінансова підтримка стане підґрунтям для розвитку вже утворених громад і стимулом для об’єднання заради спроможності інших територій.

Наразі в області вимальовується тенденція щодо активності районів у процесах ініціювання об’єднання територіальних громад, на засіданнях районних робочих груп з підтримки впровадження добровільного об’єднання територіальних громад обговорюють перспективні плани, в сільських та селищних радах проводяться загальні збори громадян.

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств