Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Децентралізація

В Запорізькому районі розглядали варіанти об’єднання територіальних громад

31 травня 2016 - 08:26

Днями у Запорізькому районі відбулись ряд зустрічей з представниками сільських та селищних рад району за участі регіональних консультантів Запорізького офісу реформ. Під час зустрічей з активом обговорювались питання щодо децентралізації влади та об’єднання територіальних громад.

Так, 26 травня у Запорізькій районній державній адміністрації була проведена консультаційна зустріч з головами Августинівської, Веселівської, Володимирівської, Лукашівської, Миколай-Пільської, Сонячної та Широківської сільських рад. Розглядались питання щодо об’єднання потенційної Широківської сільської ОТГ із адміністративним центром у с. Широке.

В рамках проведення інформаційно - роз’яснювальної роботи щодо створення спроможних територіальних громад 27 травня у приміщенні Балабинської селищної ради відбулась консультаційна зустріч з головами Кушугумської, Малокатеринівської, Балабинської  селищних та Григорівської сільської ради.

Очільники сільських територій розглядали питання щодо створення потенційної Кушугумської селищної територіальної громади з адміністративним центром у смт. Кушугум. Під час зустрічі  регіональними консультантами Запорізького офісу реформ поінформували про основні аспекти впровадження реформи місцевого самоврядування та децентралізації влади, стан справ по перспективному плану формування територій громад  району, наведено позитивні приклади у роботі вже об’єднаних територіальних громад.

Підсумовуючи зустрічі присутні домовились, що будуть вивчати пропозиції щодо об’єднання, ще раз проведуть розрахунки та будуть вносити корективи до перспективного плану формування територій громад району на розгляд районної робочої групи.

Довідково: відповідно до Перспективного плану формування територій громад Запорізької області до складу Запорізького району по цим територіям увійшли 2 громади: 1. Широківська сільська громада (Августинівська, Миколай-Пільська, Веселівська, Лукашівська, Володимирівська, Широківська, Долинська та Сонячна сільські ради) 2. Кушугумська селищна громада (Кушугумська, Малокатеринівська, Балабинська селищні ради, Григорівська, Новоолександрівська, Степненська та Наталівська сільські ради) – рішення ЗОР від 07.07.2015 № 1.

На сьогодні Долинська сільська рада надала пакет документів на висновок до обласної державної адміністрації щодо створення громади (Долинська та Розумівська сільські ради). Також обговорюється питання щодо створення Степненської сільської громади із адміністративним центром у с. Степне (Степненська та Наталіївська сільські ради).

Читайте також

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області