Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Децентралізація

Кам'янець-Подільський гостинно зустрів комунікаторів децентралізаційної реформи з усієї України

14 червня 2016 - 11:35

В рамках проекту ПУЛЬС «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» у місті Кам'янець-Подільський відбувся семінар для регіональних консультантів з питань комунікації та просування успіхів децентралізаційної реформи. Захід було організовано Асоціацією міст України спільно з Українсько-Шведським проектом "Підтримка децентралізації в Україні». Учасниками семінару стали регіональні консультанти з питань комунікацій з 19 регіонів України, від Запорізької області участь взяла регіональний консультант з комунікацій, Оксана Замулінська.

Слухачі мали змогу обговорити можливості щодо вдосконалення роботи з традиційними та соціальними медіа у просуванні успіхів реформи, визначали основні комунікаційні пріоритети для проектів, цільової аудиторії та партнерів. Отримали інтерактивні навички у спілкуванні з аудиторією, донесення інформації та формування сприятливого відношення до поданої інформації. Викладачами виступили прибалтійські партнери з Литви: експерт-лектор та викладач Латвійського університету, Каспарс Рукліс (місто Рига) та старший експерт Українсько-Шведського проекту «Підтримка децентралізації в Україні», Іева Калніня.

Під час семінару учасники отримали чимало завдань та спілкувались щодо заходів по реалізації Всеукраїнської акції «Децентралізаційний марафон», яку запроваджено Асоціацією міст України в рамках проекту ПУЛЬС.

Представниками Кам'янець-Подільської міської ради було презентовано позитивний досвід роботи щодо просування туристичного потенціалу міста. Спільними зусиллями громади починаючи з 2004 року була реалізована Програма розвитку туризму, згуртовано зацікавлених підприємців та залучено багато інвестицій у розбудову туристичної інфраструктури. Наразі місто має слоган «Кам’янець – Подільський - місто фестивалів» де щороку проводиться понад 50 заходів різного формату.

Відповідно до програми семінару учасники відвідали Дунаєвецьку міську територіальну громаду Хмельницької області. Вона є однією з найбільших в Україні, до якої приєднались 24 сільські ради з чисельністю населення майже 40 тисяч мешканців. Ознайомились з функціонуванням освітніх закладів та безпосередньо поспілкувались з керівництвом громади.

Безсумнівно децентралізаційна реформа несе позитивні зміни та перспективи розвитку територій. Громади, які об’єднались вже сьогодні мають самостійність у прийнятті рішень, незалежність від районної ланки  та отримують преференції обіцяні державою. «Процес децентралізації запущено та зворотного шляху вже не має» - таку тезу висловили учасники семінару.

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць