Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Пам’ятаємо: два роки трагедії в небі над Луганськом

14 червня 2016 - 11:58

У Запорізькому обласному військовому комісаріаті відбувся урок пам’яті «Вічна пам’ять героям!», присвячений вшануванню 49 воїнів-героїв, які загинули, перебуваючи на борту збитого літака Іл-76 при посадці в аеропорту «Луганськ».

Заступник обласного військового комісара по роботі з особовим складом та громадськістю полковник Михайло Логвінов нагадав учасникам заходу, що збиття Іл-76 у Луганську  було терористичним актом, учиненим проросійськими терористами так званої «Луганської народної республіки» проти військових Збройних Сил України  14 червня 2014 року приблизно о 1 годині 10 хвилині ночі. Військово-транспортний літак Іл-76 25-ї військово-транспортної авіації бригади Повітряних Сил Збройних Сил України при посадці в аеропорту «Луганськ» був збитий ПЗРК «Ігла». На борту літака перебували 40 десантників 25-ї окремої Дніпропетровської повітрянодесантної бригади та дев’ять  членів екіпажу.  Загибель усіх 49 військовослужбовців, які перебували на борту збитого літака, стала найбільшою втратою з початку антитерористичної операції.

За словами офіцера, серед загиблих -  дев’ять членів екіпажу із Запорізької області і один десантник, солдат Павло Левчук із міста Токмак. Десять героїв - жителів Запорізької області з 39-ма своїми побратимами віддали  життя за свободу і незалежність Українського народу.

Полковник Михайло Логвінов нагадав, що вже понад два роки триває збройна агресія Росії проти України. На захист Батьківщини піднявся весь український народ і його Збройні Сили. Десятки тисяч українських синів і дочок виборюють свободу і незалежність Українського народу на Сході країни. Воїни Збройних Сил України в боротьбі з російсько-терористичними агресорами проявляють мужність, героїзм і самопожертву. Тисячі воїнів віддали своє життя за майбутнє України, серед них і 49 відважних військовослужбовців, які загинули в небі над Луганськом. Їх пам’ять присутні вшанували хвилиною мовчання.

Начальник управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації Олександр Зубченко наголосив, що український народ повинен пам’ятати своїх захисників, які віддали найдорожче – своє життя за свободу і незалежність України. Посадовець подарував облвійськкомату книгу «Хоробрі серця неможливо зупинити», присвячену воїнам-запоріжцям, які загинули в боях у зоні проведення АТО.

Під час уроку пам’яті присутні переглянули документальні кадри про трагедію 14 червня 2014 року та бойові дії на Сході України з російськими окупантами.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни