Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжжя готується зустрічати Держсекретаря Ватикану

14 червня 2016 - 15:50

До Запоріжжя 16 червня з офіційним  візитом прибуде Державний секретар Ватикану кардинал П’єтро Паролін. Саме під час перебування в Запоріжжі представник Папи Римського офіційно оголосить гуманітарну акцію Ватикану  “Папа для України”.
Про це повідомили на прес-конференції єпископ-помічник Харківсько-Запорізької дієцезії Римсько-Католицької церкви в Україні Ян Собіло та директор Департаменту культури, туризму, національностей і релігій облдержадміністрації Владислав Мороко, а також розповіли про проведення гуманітарної акції «Папа для України» та ознайомили з програмою візиту Держсекретаря Ватикану кардинала П’єтра Пароліна до Запоріжжя.

Так, представник Папи Римського з офіційним візитом в Україні перебуватиме з 15 по 20 червня, у рамках якого заплановано зустрічі в Києві, Львові та Запоріжжі, де офіційно стартує акція «Папа для України». Кардинал зустрінеться не лише з церковними та державними діячами, а й  з переселенцями та тими, кого найбільше зачепила війна.

До програми перебування держсекретаря Ватикану в Запоріжжі входить низка зустрічей: з переселенцями та бідними людьми, якими опікується «Карітас-Спес»  при санктуарії Бога Отця Милосердного, з комітетом «Папа для України»,  з головою облдержадміністрації в Домі римо-католицьких єпископів. Також  у храмі відбудеться Коронка до Божого Милосердя за участю парафіян та духовенства дієцезії. Центральним заходом  візиту буде зустріч із духовною радою християнських церков, офіційна промова і зустріч із журналістами, після чого Держсекретар Ватикану відвідає один із проектів «Карітасу».

Візит держсекретаря Ватикану до Запоріжжя, який є другою особою після Папи, – це дійсно історична подія, - наголосив Владислав Мороко. - Приїзд цієї високоповажної людини до нас важливий не стільки у релігійному плані, скільки в плані консолідації представників усіх конфесій. Головна ж мета візиту – висловлення  солідарності Ватикану з українським народом.

Владислав Мороко подякував Яну Собілу за координацію візиту Держсекретаря Ватикану до Запоріжжя та за допомогу українській армії і населенню на окупованих територіях.

 Ян Собіло повідомив, що  24 квітня в католицьких церквах Європи розпочалася акція по збору коштів на потреби постраждалих від війни в Україні, яку Папа Франциск оголосив 3 квітня.

- Ми ініціюємо, щоб зібрані пожертвування були призначені не лише для людей, які постраждали внаслідок війни, але й для тих, хто потребує фінансової допомоги, у кого не вистачає коштів навіть на хліб, без поділу щодо віри, конфесії чи етнічної приналежності, - сказав Ян Собіло, якого Ватикан призначив головою технічного комітету розподілу коштів.  - Духовне та моральне становище людей, які постраждали від війни, дуже складне. Папська допомога стане для них промінням радості та надії, що брати і сестри в Європі не забувають про них, - наголосив єпископ Собіло.

 

Довідково:  Державний секретар Ватикану — це друга особа після Папи Римського, цю посаду можна прирівняти до Прем’єр-міністра.

Візит Держсекретаря Ватикану також пов’язаний з Ювілейним роком Милосердя, який відзначає Католицька церква в усьому світі.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни