Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Децентралізація

Стартували консультаційні зустрічі в рамках «Децентралізаційного марафону»

21 червня 2016 - 09:28

15 червня регіональними консультантами проекту ПУЛЬС Асоціації міст України проведено консультаційні зустрічі щодо роз’яснення реформи місцевого самоврядування та децентралізації влади у Василівському та Михайлівському районах.

Перша громада, яка прийняла експертів це потенційна Дніпрорудненська міська територіальна громадаВасилівського району, за планом до неї увійдуть Балківська та Скельківська сільські ради. Захід відбувся за участі голів сільських рад, представників районної державної адміністрації та громадськості.

Під час консультаційної зустрічі експертами було зосереджено увагу на перевагах впровадження реформи та висвітленонаступні теми:«Децентралізація влади: мета, компоненти, результати»; «Етапи створення об’єднаних територіальних громад (ОТГ)»; Досвід створення ОТГ уЗапорізькій області»; «Фінансові переваги створення та функціонування об’єднаних територіальних громад, бюджетна децентралізація».

У Михайлівському районі експерти провели консультаційну зустріч з мешканцями села Старобогданівка.

Довідково: Старобогданівська сільська рада увійшла до складу потенційної Плодородненської сільської громади із адміністративним центром у с.Плодородне. На сьогодні представникамиМар’янівської та Плодородненської сільських рад вже проведено громадські обговорення, підготовлено відповідний пакет документів по об’єднанню та чекають рішення, яке прийме Старобогданівська сільська рада.

Під час зустрічей регіональні консультанти надали відповіді на хвилюючи питання стосовно фінансових результатів об'єднання територіальних громад, створення опорних шкіл та навели позитивні приклади і результати роботи у громадах, які вже пройшли процедуру об’єднання. 

Читайте також

З 30 березня відкриється двосторонній проїзд через «новий» міст у Запоріжжі – раніше він був одностороннім

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в етері телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Центри для навчання та соціалізації школярів відкрили у двох громадах Запорізького району

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області