Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

З вами і для вас

12 червня 2007 - 17:35

Про реалізацію молодіжних програм розповів на брифінгу в облдержадміністрації заступник начальника управління молоді та спорту Ігор Мещан. За його словами в регіоні діє впродовж 2006 – першого півріччя 2007 року 5 національних, 3 міжгалузеві, 4 галузеві, 4 обласні молодіжні програми.

Реалізація найважливішої обласної програми «Молодій запорізькій родині – доступне житло» має повне фінансове забезпечення. У 1998-2002 рр. надано 62 кредити (2775,6 тис.грн.), у 2003 р. – 33 кредити (1737,9 тис.грн.), у 2004 р. – 55 (3700,7 тис.грн.), у 2005 – 67 (4711 тис.грн.). У 2006 році зведено будинки у Пологах, вул. Східна, 31 (24 квартири), Дніпрорудному, вул. Зелена, 6 (30 квартир), добудовується у Запоріжжі, вул. Перемоги, 26. На виконання програми у 2007 році з державного бюджету надано 1 млн. 450 тис. грн. на будівництво, 4 млн. 200 тис. грн. - на часткову компенсацію банківської ставки, з обласного – 700 тис. грн., з інших джерел – 1 млн. 500 тис.грн., у т.ч. бюджет м. Запоріжжя – 1 млн.грн.

На думку Ігоря Мещана запорізьку молодь дуже цікавить і програма «Євроатлантична інтеграція України очима молоді», яка реалізується в нашій області вже протягом шести років. Юнакам та дівчатам Запоріжжя, Мелітополя, Токмака, де пройшли міжнародні конференції, про НАТО розповідали представники МЗС України, Посольства США в Україні, недержавної організації «Регіональної євроатлантичної ліги», молодіжного об'єднання інтелектуального розвитку «Естонський клуб»

Старшокласники та студенти мали змогу взяти участь у моделюванні роботи Європейського парламенту в статусі парламентаріїв від країн-членів ЄС. Окремо була змодельована робота саміту країн-членів «Великої Вісімки».

У роботі конференції у Токмаку взяв участь перший секретар Посольства США в Україні Майкл Усхара.

Про реалізацію молодіжних програм, про здобутки і проблеми говоритимуть представники молодіжних організацій на зустрічі з керівництвом області, яка пройде напередодні Дня молоді. Цього року святкування цього дня триватиме тиждень - з 18 по 24 червня.

 

Управління інформації та зв'язків з громадськістю

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області