Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Зона НС: епідситуація благополучна

16 червня 2007 - 11:52

Як повідомила обласна санепідстанція, з початку року у населених пунктах, що в зоні надзвичайної ситуації, відібрано 369 проб питної води на відповідність ДОСТу по санітарно-хімічних і бактеріологічних показниках; 91 проба грунту; 138 проб атмосферного повітря; проведено 48 досліджень рівнів шуму на території житлової забудови с. Новобогданівка; досліджено 49 проб харчових продуктів. Відхилення зареєстровано у 136 пробах води по санітарно-хімічних показниках („кольоровість", вміст заліза) і у 2 пробах питної води з водорозподільчої мережі с. Спаське по бактеріологічних показниках. Відхилення по санітарно-хімічних показниках обумовлені природними властивостями підземного горизонту, з якого здійснюється питне водопостачання вказаних населених пунктів.

Фахівцями Мелітопольської райсанепідстанції з початку року проведено 5 перевірок Новобогданівської ЗОШ I-III ст., Спаської ЗОШ І-II ст. та ДДЗ "Малятко" с. Новобогданівка. При контролі грубих порушень не відмічено, при бактеріологічному дослідженні харчових продуктів, готової їжі на якість термічної обробки, водопровідної води відхилень не виявлено.

Після навчального року на базі 30 шкіл Мелітопольського району організовано відпочинок для 1110 учнів молодших класів. У трьох школах функціонують пришкільні табори денного перебування, в яких відпочивають 90 учнів 1-4 класів.

Оздоровлення дітей інтернатних закладів планується й у позаміських оздоровчих таборах Якимівського району: 24 вихованці школи-інтернату с. Терпіння відпочинуть у ДОЗ "Аист", 104 учні школи-інтернату с. Н-Миколаївка - в ДОЗ "Гвоздика". 50 дітей пільгових оздоров­люються в ДОЗ "ім. Терешкової".

30 травня відбули на оздоровлення у дитячий оздоровчий заклад "Артек" 270 дітей з Новобогданівки, у липні планується їх відпочинок в Євпаторії.

Проведено обстеження 25 харчових об'єктів, за виявлені порушення санітарного законодавства оштрафовано 7 відповідальних осіб, експлуатація 2-х об'єктів тимчасово припинена.

Мелітопольською райсанепідстанцією всім керівникам господарств та комунальних підприємств направлено припис «Про підготовку об'єктів господарсько-питного водопостачання до експлуатації у весняно-літній період і організацію проведення невідкладних заходів щодо попередження виникнення надзвичайних ситуацій, пов'язаних з об'єктами водопостачання». За несанкціоновані сміттєзвалища складено протокол про адміністративну відповідальність на голову Новобогданівської сільської ради.

З 21 травня через припинення робіт з ліквідації боєприпасів лабора­торний контроль з боку санепідслужби не проводився.

Інфекційна захворюваність у Мелітопольському районі, у т.ч. в с. Новобогданівка та прилеглій п'ятикілометровій зоні, знаходиться на спорадичному рівні та зберігає багаторічні середньообласні тенденції.

 

Управління інформації та зв'язків з громадськістю

Читайте також

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області