Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На ринок пасажирських перевезень вийшов «Козацький возик»

18 липня 2016 - 13:25

Голова облдержадміністрації Костянтин Бриль провів презентацію комунального пасажироперевізника, створеного на базі комунального підприємства «Автогосподарство» Запорізької обласної ради з метою забезпечення гідного рівня якості та безпеки пасажирських перевезень, а також вирішення проблеми соціальних перевезень.

За словами директора Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури ОДА Андрія Антонова, КП «Автогосподарство» ЗОР  отримало ліцензію на пасажирські перевезення автомобільним транспортом, а також сертифікат відповідності послуг усім ліцензійним умовам. У підприємства вже є власна матеріально-технічна база, при цьому триває активна  робота з її оновлення. Також на базі підприємства створюється автоматизована система диспетчерського управління  транспортом.

КП «Автогосподарство» ЗОР 08.07.2016 здобуло перемогу в конкурсі на пасажирські перевезення на трьох приміських маршрутах: Запоріжжя-Балабине, Запоріжжя-Кушугум та Запоріжжя-Малокатеринівка. Для роботи на них підприємством уже залучено 34 автобуси, в тому числі два - для перевезення осіб з обмеженими можливостями. Перевага надається автобусам великої й середньої місткості як  найбільш безпечному і комфортному транспорту, що в майбутньому буде просто розпізнати за брендом «Козацький возик».

На старті вихід підприємства на ринок пасажироперевезень підтримується фінансово з обласного бюджету. Так, за Програмою розвитку автомобільного транспорту в Запорізькій області на 2013-2017 роки на поточні витрати вже виділено кошти в сумі 6,12 мільйона гривень.

У найближчих планах КП «Автогосподарство» ЗОР  -  придбання нових автобусів за рахунок кредитних коштів Європейського інвестиційного банку, міжнародної технічної допомоги, що дозволить охопити нові автобусні напрямки, в тому числі і в місті Запоріжжя, по проспекту Соборний.

Як підкреслив Костянтин Бриль, на ринку перевезень пасажирів з'явився гідний конкурент, здатний дотримуватися всіх вимог законодавства, платити податки, гідну зарплату водіям, і найголовніше - забезпечувати якісні та безпечні перевезення.

- Хочу нагадати про обіцянки влади, дані пів року тому. Нині ми представляємо нове комунальне підприємство, що стане прикладом пасажироперевезень для всього регіону. Тут працюватимуть ввічливі водії, які не допустять сварок чи не гідного ставлення до пасажирів. Як приклад хочу навести ситуацію, що трапилась нещодавно з дівчинкою-сиротою. І наголосити:  в разі підтвердження порушення цього водія буде звільнено та занесено в чорний список. На обласному комунальному підприємстві будуть працювати автобуси великої місткості з пандусами, які зможуть забезпечити перевезення пільговиків, а також надавати якісні послуги жителям регіону. В майбутньому перемогу в обласних конкурсах на отримання маршрутів отримуватимуть фірми-перевізники, що мають саме такі автобуси, - наголосив голова облдержадміністрації Костянтин  Бриль.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області