Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Майбутнє регіону - Українсько-американський авіа бізнес

27 червня 2007 - 14:27

Вже у найближчому майбутньому Запорізька область матиме змогу повною мірою називатися флагманом авіаційної промисловості. На такий висновок налаштовує робоча зустріч, яку провів перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Бережний з представниками американскої компанії «Sikorsky Aircraft Corporation» - світового лідера в розробці, виготовленні та обслуговуванні військових та комерційних гелікоптерів.

За словами директора з розвитку бізнесу в Євроазіатському регіоні Едварда Накаса та директора по роботі з міжнародними постачальниками Пола Брендта, компанія шукає потенційних постачальників деталей та ремонтного обладнання. Тому вони мають наміри відвідати цілий ряд запорізьких підприємств, а також якомога більше дізнатися про можливості і промисловий потенціал регіону, аби скласти враження про майбутнього партнера в авіабізнесі.

Представники американської компанії зазначили, що співробітництво з українськими авіапідприємствами є ідеєю і побажанням рідні «батька» «Sikorsky Aircraft Corporation» – колишнього киянина Ігоря Сікорського.

– Наша компанія обов'язково має бути представлена в Україні, адже це є в планах Сергія Сікорського, сина Ігоря Сікорського. І якщо вона буде швидкими темпами розвиватися на теренах вашої держави, то ми маємо наміри робити інвестиції не лише в авіапромисловість, але і в соціальні, освітні та екологічні програми, - декілька разів наголосили гості.

У свою чергу, Олександр Бережний повідомив, що і він сам, і голова облдержадміністрації вже давно є палкими прихильниками авіації. До того ж Євген Червоненко залюбки власноруч керує гелікоптером, зробленим на «Sikorsky Aircraft Corporation». Заступник голови ОДА висловив надію, що спеціалісти компанії допоможуть області з експонатами для авіамузею, який буде відкрито до урочистого святкування 100-ї річниці заводу «Мотор-Січ», і посприяють створенню учбового центру імені Сікорського на базі колишнього авіаційного училища, де можна буде розвивати і відроджувати напрямки малої та ділової авіації.

Наостанок Олександр Бережний запросив гостей на святкування ювілею «Мотор-Січі» та висловив сподівання, що експерти «Sikorsky Aircraft Corporation» не лише прийдуть в область як партнери, але і як викладачі кафедр вузів області, де готують майбутніх спеціалістів авіаційної промисловості.

 

Управління інформації та зв'язків з громадськістю

Читайте також

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області