Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Заява голови Запорізької обласної державної адміністрації, президента Автомобільної федерації України Євгена Червоненка

5 липня 2007 - 14:32

Минулі вихідні показали, що ситуація на дорогах набуває трагічного звучання. 13 смертей у ДТП в області, ряд пригод зі смертельним кінцем на трасі Київ-Одеса – сумний підсумок курортного буму – змушує нас серйозно замислитися над цією соціально-економічною та демографічною проблемою, яка, без перебільшення, представляє загрозу національній безпеці країни.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, щорічно на дорогах планети гине майже 1,3 млн. осіб, не кажучи про колосальні економічні збитки. Пункт «Глобальна криза у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху» неодноразово виносився на порядок денний Генеральної Асамблеї ООН. У світі розуміють суспільне значення цієї проблеми.

Україна вже стала автомобільною державою. Сьогодні автомобіль далеко не розкіш, багато сімей можуть собі дозволити власний транспортний засіб. Автопромисловість і автобізнес не стоять на місці, стрімко розвиваються технології, автомашини стають більш досконалими, зручними, швидкісними. У багатьох водіїв це формує ілюзорне відчуття вседозволеності, притуплює почуття небезпеки. Як автомобіліст з багаторічним стажем, як гонщик, що побував у численних екстремальних ситуаціях – не раз втрачав друзів і не раз сам потрапляв у лікарні з травмами – я це знаю краще за інших. Вдумайтеся: лобове зіткнення двох машин навіть на швидкості 60 км на годину – це все одно, якби автомобіль врізався у стіну зі швидкістю 120 км!

Сучасні автомобілі роблять людину вільною. Але це одна сторона медалі. Свобода ж передбачає відповідальність і самодисципліну.

Ми прагнемо стати частиною Європи. До цього наразі не готові наші дороги, їхній стан. Кількість автомашин не відповідає їхній пропускній спроможності.

Ми хочемо стати європейцями. Тож давайте станемо ними у всьому, у тому числі, у прояві європейської культури водіння, поваги до інших водіїв та пішоходів, співробітників ДАІ.

Українці! Закликаю вас до уважності, обережності і самодисципліни на дорогах. Закликаю неухильно дотримуватися правил дорожнього руху, особливо щодо швидкісного режиму, правил обгону, користування ременями безпеки, перевезення дітей. Якщо не ви самі, то ніхто інший – ні інспектор ДАІ, ні штрафи та покарання за порушення, ні численні заклики і публікації у ЗМІ сумної статистики ДТП – не вбережуть вас від небезпеки під час руху.

Читайте також

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області