Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запорізькій області активізовано роботу щодо протидії рейдерству

17 липня 2007 - 17:12

З цією метою створено обласну робочу групу з питань протидії протиправному поглинанню та захопленню підприємств, яку очолив перший заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Бережний. До складу групи увійшли представники місцевої виконавчої влади, правоохоронних та фіскальних структур, а також територіальних представництв центральних органів влади.

«Робоча група не повинна стати комісією із розгляду скарг, яка даватиме юридичну оцінку конфліктним ситуаціям, пов'язаним із протиправним поглинанням чи захопленням підприємств. Нашим головним завданням є оприлюднення та розгляд фактів рейдерства для того, щоб активізувати відповідну роботу правоохоронців та привернути увагу громадськості до цієї проблеми», - зазначив Олександр Бережний, відкриваючи перше засідання робочої групи.

Сьогодні, зокрема, йшлося про ситуацію, що склалася навколо підприємств ЗАТ ПМК - 119 «Мелітопольводбуд», ЗАТ «Сантехмонтаж – 558», приватної компанії з обмеженою відповідальністю «Датлін Бізнес Лімітед», а також об'єкту комунальної власності Запорізької міської ради по вул. Артема, 27. У кожному випадку - різні сценарії здійснення рейдерських атак, які на думку членів робочої групи потребують більш ретельного вивчення. Тому робоча група вирішила звернутись до прокуратури Запорізької області та УМВС України в Запорізькій області з проханням провести додаткову перевірку фактів щодо законності привласнення зазначених об'єктів.

Крім цього вирішено ближчим часом утворити аналітичний сектор, який систематично аналізуватиме відповідні звернення з метою визначення кола питань для першочергового розгляду. Вони визначатимуться з урахуванням суспільного резонансу та стратегічного значення підприємств для економіки держави та її інвестиційного клімату.

 

Управління інформації та зв'язків з громадськістю

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області