Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Євген Червоненко: „Економіка у Запорізькій області не буде страждати від політики”

18 липня 2007 - 17:09

„Я як і раніше залишаюся губернатором Запорізької області. Вчора був у Секретаріаті Президента, зустрічався з Віктором Балогою. До мене претензій немає”, – такими словами розпочав прес-конференцію голова облдержадміністрації Євген Червоненко, випереджаючи можливі запитання у зв'язку з чутками про його відставку, які поширюються Інтернет мережею.

Далі мова пішла про поточні насущні питання. До речі, у день прес-конференції голова ОДА перервав відпустку. До цього його вимусили такі причини як нестандартні погодні умови, необхідність посилення уваги до убезпечення особливо важливих об'єктів, що викликано аварією під Львовом, викриття тротилового арсеналу у Бердянську. Щодо останнього інциденту Євген Червоненко висловив вдячність нашим правоохоронцям, які спрацювали професійно і без шуму. Інакше б довелося евакуювати пів Бердянська, було б зірвано курортний сезон. Глава області повідомив, що підписав розпорядження про переведення обласного оперативного штабу на роботу у цілодобовому режимі. Це зроблено з метою попередження нештатних ситуацій, а не ліквідації їх наслідків.

Євген Червоненко підкреслив, що незважаючи на вплив політичного фактору, завдання влади залишається незмінним – зміцнення економіки, підвищення добробуту населення. У цьому плані наша область – одна з кращих. Так, за підсумками роботи у 1 півріччі приріст промислового виробництва склав 19,4%, що в 1,6 раза вище середньоукраїнського показника. Відрадно, що машинобудівники вже традиційно демонструють найвищі темпи. Трудовий подарунок до свого професійного свята зробили металурги, за що 21 працівника галузі заслужено відзначено високими нагородами. Незважаючи на несприятливі погодні умови, валовий збір нового урожаю на 18,1% перевищив минулорічний показник. Наша область однією з перших в країні намолотила перший мільйон зерна. Найбільший урожай зібрано у Приазовському районі. Найвищу урожайність – 23,8 ц/га – отримав Приморський район. Зростання економіки веде і до росту доходів населення. Рівень середньомісячної зарплати по області досяг 1310 грн., що на 24% більше, ніж на аналогічний період минулого року. – І все це досягнуто системною роботою, без політичних лозунгів,- наголосив Євген Червоненко.

Запорукою успіху керівник регіону вважає злагоду і взаємопорозуміння між гілками влади. Незважаючи на переважну більшість представників правлячої коаліції в обласній раді, на різну політичну приналежність самого голови та його заступників в області реалізується лінія Президента. Співпадають погляди і щодо регіональних пріоритетів, серед яких залишаються будівництво мостів через Дніпро, газифікація населених пунктів, виконання екологічних програм. Щодо останнього Євген Альфредович поінформував, що під час наради у Кривому Розі, у якій він брав участь, міністр охорони навколишнього середовища Василь Джарти пообіцяв фінансову підтримку на впровадження екологічного моніторингу у Запоріжжі.

Звичайно, не могла залишитися поза увагою політична тема. Євген Червоненко сказав, що пишається тим, що на минулих виборах Запорізька область продемонструвала нові моделі поведінки і впевнений, що ми знову будемо показувати приклад всій Україні. Щодо особистої участі у виборчих перегонах посадовець повторив раніше озвучену відповідь на аналогічне запитання: у разі участі у них він піде у відпустку. Також заявив, що за будь-яких умов буде підтримувати свою політичну силу – „Нашу Україну” та готовий підкоритися рішенню, яке прийме партія: залишатися йому керувати областю чи займатися виборами.

(Тези виступу голови ОДА на прес-конференції – у доданому файлі)

 

Управління інформації та зв'язків з громадськістю

(.doc, 41Kb)

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць