Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Чому мовчить телефон?

18 липня 2007 - 17:13

Нещодавно лише 8 метрів телефонного кабелю було вирізано на вулиці Парамонова, а без зв'язку майже день залишався весь Комунарський район Запоріжжя. Злодії і не нажилися на ньому, бо кабель - волоконно-оптичний і без металу, а «Укртелеком» поніс збитки на сотні гривень, відновлюючи зв'язок.

Загалом цього року до міліції подібних заявок про порушення кримінальних справ надійшло 60. Вісім карних справ вже передано до суду. Їх могло бути і більше, якби законом не обмежувалась вартість матеріального збитку сумою у 600 гривень. Тож, як зазначалось на нараді, треба ініціювати зміни до закону.

Голова облдержадміністрації Євген Червоненко вже видав розпорядження щодо посилення охорони об'єктів зв'язку і про взаємодію у цьому питанні правоохоронних органів і Запорізької дирекції «Укртелекому».

На селекторній нараді йшла мова і про посилення контролю над приймальними пунктами металобрухту. А також про те, щоб у засобах масової інформації і зв'язківці, і правоохоронці вели роз'яснювальну роботу з населенням щодо того, що нині таксофонне обладнання знаходиться під сигналізацією, що кабель зв'язку зроблено за сучасними технологіями і не містить металу, а отже на ньому не розбагатієш, а відповідати перед законом доведеться.

Запорізька дирекція «Укртелекому» пропонує створити так звані «тривожні групи», які б разом з міліцією патрулювали не лише вулицями, а й у будинках, де в підвалах проходять телефонні мережі. Хоча з цього приводу у житлово-комунальні служби Запоріжжя відправлено не одного листа від зв'язківців, та марно. Тож цю проблему слід вирішувати вже міській владі, у підпорядкуванні якої знаходяться ВРЕЖО.

 

Управління інформації та зв'язків з громадськістю

Читайте також

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»