Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Звернення Державтоінспекції Запорізької області до водіїв

21 серпня 2007 - 17:27

Шановні водії!

 

Щорічно влітку спостерігається сплеск аварійності на дорогах області, особливо в святкові дні. Наприклад в День Конституції – 28 червня поточного року на дорогах області сталося 12 дорожньо-транспортних пригод, в яких загинуло 8 чоловік і 26 травмовано. В першу чергу це пов'язано з тим, що громадяни у вихідні поспішали на відпочинок до узбережжя Азовського і Чорного морів.

Найбільш небезпечним є автошлях Харків – Сімферополь, особливо ділянка від Запоріжжя до Василівки. Основні причини дорожньо-транспортних пригод - ризикований обгін у невстановлених місцях, перевищення швидкості, послаблена реакція водіїв через втому і тривале перебування за кермом.

Наближаються вихідні і державне свято – День Незалежності України. В ці дні Державтоінспекція області буде працювати у посиленому режимі, наряди ДАТ будуть працювати на трасах через кожні десять-двадцять кілометрів, особливо в місцях імовірної концентрації дорожньо-транспортних пригод і на аварійно-небезпечних ділянках.

В святкові дні кількість транспорту зростає в 10 разів. Щоб уникнути заторів і аварій на автодорогах області ДАІ буде частково спрямовувати вантажний транспорт по іншим дорогам місцевого значення з метою розвантаження автомобільного потоку на державній магістралі Харків – Сімферополь.

Ми звертаємось з проханням до всіх водіїв з порозумінням поставитись до можливих незручностей та по можливості рухатись до моря і в зворотному напрямку до м.Запоріжжя автодорогою Запоріжжя – Оріхів – Токмак. Також просимо обирати для поїздок світлу пору доби, відпочивши перед дорогою.

Не порушуйте Правила дорожнього руху. Пам'ятайте, що за помилки на дорогах сплачено дорогу ціну – сотні смертей і тисячі травмованих. Не забувайте про тих, хто поруч з вами, не ризикуйте на автошляхах своїм життям, життям і здоров'ям рідних і оточуючих.

 

Державтоінспекція Запорізької області

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович