Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Оргкомітет наступного фестивалю «Бригантина» зберемо одразу ж після завершення нинішнього»

28 серпня 2007 - 16:00

На офіційній зустрічі в облдержадміністрації з видатними кінематографістами України, Росії та Білорусі – учасниками міжнародного кінофестивалю «Бригантина» голова ОДА Євген Червоненко виступив з ініціативою включити цей фестиваль до проекту обласного бюджету на наступний рік.

- Такий культурно-мистецький захід цього року вже вдесяте проводиться у Запорізькому краї і набув високого авторитету на теренах не лише України, але й інших держав, - підкреслив губернатор, вітаючи учасників «Бригантини». - Як керівник території я пишаюся тим, що він сприяє укріпленню позитивного іміджу нашої області, яка, до речі, посідає вищі щаблі у загальнодержавному рейтингу соціально-економічного розвитку і подає країні приклад високих стандартів реалізації державної політики у галузі економіки. Вважаю, влада мусить підтримувати такі заходи. І запоріжці поважатимуть нас за конкретні справи вищого ґатунку.

Нинішній кінофестиваль на відміну від попередніх проводиться під патронатом губернатора. Його спонсором стало управління культури і туризму ОДА.

Голова облдержадміністрації щиро подякував кіномитцям за їх творчу і натхненну роботу і побажав подальшої плідної праці. Він високо оцінив внесок президента кінофестивалю, народного артиста України Богдана Ступки у розбудову української культури і участь у зйомках художнього фільму «Тарас Бульба», які відбуваються на запорізькій землі. Євген Червоненко вручив славетному артисту відзнаку «За розвиток Запорізького краю».

Кінофестиваль сьогодні стартує у Запоріжжі у театрі ім. Магара, а завтра переїде до курорту Бердянськ - місця постійного його проведення.

Цього року у ньому беруть участь близько 70 відомих кінематографістів України, Росії та Білорусі. У конкурсному показі будуть представлені зняті ними 15 художніх стрічок.



Управління інформації і зв'язків з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні